BULETIN INFORMATIV-S-a urcat la volan sub influenţa alcoolului/ Poliţiştii i-au întocmit dosar penal

POLITIA-MASINAS-a urcat la volan sub influenţa alcoolului/ Poliţiştii i-au întocmit dosar penal

 

Poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Tămădău Mare au prins un bărbat care conducea un autovehicul deşi se afla sub influenţa alcoolului.

În seara de 20 iulie 2016 poliţiştii au depistat pe raza comunei Tămădău Mare un bărbat de 49 ani care conducea un autovehicul pe drumurile publice deşi consumase alcool.

La testarea cu aparatul etilotest bărbatul a prezentat o concentraţie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus de poliţişti la Spitalul Lehliu Gară unde i-au fost prelevate două mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

 

 

Bărbat cercetat de poliţişti pentru că a condus fără permis

 

Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Gălbinaşi au depistat în trafic un tânăr de 25 ani din comuna Plătăreşti care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

Pe numele tânărului poliţiştii au întocmit dosar penal fiind cercetat sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul rutier.

 

 

Accident rutier/ Conducătorul auto se afla sub influenţa alcoolului

 

În ziua de 20 iulie 2016 un bărbat de 31 ani, din Călăraşi în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Republicii, din municipiul Călăraşi a surprins şi accidentat uşor un minor care se afla în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni.

 

 

Bărbatul a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus de poliţişti la Spitalul Judeţean Călăraşi unde i-au fost prelevate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele bărbatului poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

 

***

 

  • Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani

 

  • Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

 

 

Poliţiştii vor continua acţiunile în trafic, pentru salvarea de vieţi omeneşti, prin identificarea şi tragerea la răspundere a celor care nesocotesc riscurile şi conduc autovehicule fără a fi posesori de permise de conducere sau după ce au consumat alcool.