BULETIN INFORMATIV -ISU CALARASI !

-ISU POMPIERI-CALARASI-646x404Intervenţie la incendiu pe A2
Pompierii militari din cadrul Secției de pompieri Lehliu-Gară au intervenit în imediata vecinătate a autostrăzii A2, pe raza comunei Dor Mărunt, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta cu violenţă şi cu fum dens pe o suprafață de aproximativ 10 ha miriște

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari, incendiul a izbucnit din cauza folosirii intenționate a sursei de aprindere pentru a genera arderea

În data de 15.07.2014, ora 15.33, pompierii militari din cadrul Secției de pompieri Lehliu-Gară au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza comunei Dor Mărunt, în vecinătatea autostrăzii A2, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unui lan de miriște grâu.
La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta violent,cu flacără și degajare de fum, ceea ce afecta vizibilitatea pe autostrada A2, Poliția autostrăzii procedând la închiderea temporară (aproximativ 30 minute) a circulației pe calea I București – Constanța.
Echipajele specializate de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu-Gară s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de 50 de minute.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, incendiul a izbucnit din cauza folosirii intenționate a sursei de aprindere de către o persoană neidentificată, pentru a genera arderea.
În urma incendiului au ars aproximativ 10 ha miriște grâu.

 
Intervenții SMURD

Un echipaj SMURD din cadrul Secției de pompieri Dragalina a fost solicitat să acţioneze pe raza comunei Perișoru, pe DN3A, pentru acordarea primului ajutor unui bărbat, victimă a unui accident rutier

În data de 15.07.2014, ora 17.01, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secției de pompieri Dragalina a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe DN3A, pe raza localității Perișoru, pentru acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, George P., în vârstă de 30 ani, vicitma unui accident rutier.
La sosirea echipajului SMURD, victima, pasager dreapta față al unui autoturism care s-a răsturnat în afara părții carosabile, era constientă și acuza dureri la nivelul toracelui și în zona cervicală.
Paramedicii SMURD i-au aplicat guler cervical, l-au imobilizat pe targa lopată și l-au transportat la spitalul Călărași, cu admisie de oxigen.

 

Error