Buletin informativ-ISU CALARASI !

INCENDIU
Intervenţie la incendiu de locuinţă în localitatea Borcea, pe strada Bacului

Două echipaje de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea au acţionat pentru stingerea incendiului cu două autospeciale de capacitate mărită timp de aproximativ o oră şi 20 de minute, evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale

În data de 19.12.2015, ora 17.26, două echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii, pe strada Bacului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietate individuală, aparţinând lui Aurică T.
La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la nivelul acoperişului locuinţei şi în interior la două încăperi ale casei, existând risc de extindere la celelalte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza coşului de evacuare a fumului, care prezenta fisuri şi nu era protejat termic faţă de materialele combustibile.
Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Borcea s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră şi 20 de minute.
În urma incendiului au ars: o cameră cu mobilierul aferent, o debara, aparatură electrocasnică şi electronică, mai multe materiale textile şi acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 30 de metri pătraţi, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 10.000 de lei.
Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 de lei.

Intervenţie la incendiu de autovehicul în Călăraşi, pe strada Crângului

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au acţionat rapid pentru stingerea incendiului, evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate

În data de 19.12.2015, ora 19.24, un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat să acţioneze pe raza municipiului, în cartierul Mircea Vodă, pe strada Crângului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o autoutilitară, proprietate individuală, aparţinând lui Jenel T..
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă şi mult fum la compartimentul motor al vehiculului, cât şi în habitaclul acestuia, existând risc de extindere la bunurile materiale aflate în imediata vecinătate.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect şi neizolat corespunzător din componenţa instalaţiei electrice a maşinii.
Cel mai probabil, din cauza scurtcircuitului s-au aprins izolaţiile cablurilor, ulterior arderea extinzându-se cu repeziciune la elementele compartimentului motor şi la cabina vehiculului.
Pompierii militari din Călăraşi s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 20 de minute minute.
În urma incendiului au ars: instalaţia electrică a vehiculului în proporţie de 90 %, elemente din material plastic, scaunele şi tapiţeria, iar din cauza temperaturii foarte ridicate degajate de ardere, bordul maşinii s-a topit, iar geamurile s-au spart, fiind înregistrate pagube materiale în valoare de 4.000 de lei.

Error