BULETIN DE PRESĂ_IPJ CALARASI

POLITIAMandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de poliţişti

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi, Postului de Poliţie Fundeni, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi au prins, la data de 12 decembrie 2014, pe S. Nicolae, de 32 ani, din comuna Fundeni, pe numele căruia Judecătoria Olteniţa a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
Bărbatul a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru înşelăciune, fiind depus în penitenciar, pentru executarea pedepsei.

La volan, deşi i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule

În noaptea de 13/14 decembrie 2014, poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Dor Mărunt au depistat pe P. Ciprian, de 24 ani, din Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 305, în localitatea Lehliu.
În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au constatat că tânărului i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru perioada 25 septembrie – 23 decembrie 2014.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.


Plătăreşti – depistat în timp ce conducea un autoturism, fără a avea acest drept

În după-amiaza de 14 decembrie 2014, agenţi din cadrul Postului de Poliţie Plătăreşti au depistat în trafic un autoturism condus de I. Florin, de 29 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal.


Accidente rutiere

În după-amiaza de 12 decembrie 2014, M. Valentin, de 23 ani, din comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi, a condus un autoturism pe DN 31, pe raza localităţii Cuneşti, şi, pe fondul neadaptării vitezei în curbă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina răsturnându-se în afara părţii carosabile.
Accidentul s-a soldat cu decesul lui M. Octavian, de 18 ani, pasager în autoturism, şi cu vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto.
În cauză sunt continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii accidentului.

În seara de 13 decembrie 2014, M. Claudia, de 18 ani, din municipiul Feteşti, judeţul Ialomiţa, a condus un autoturism pe DN 3B, pe raza comunei Borcea, judeţul Călăraşi, şi, pe fondul neadaptării vitezei într-o succesiune de curbe, a părăsit partea carosabilă, intrând într-un cap de pod.
După producerea accidentului, aceasta a deplasat autoturismul de la faţa locului, neanunţând organele de poliţie despre producerea accidentului.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporal gravă (fractură humerus stâng) a lui D. Cristina, de 14 ani, din municipiul Feteşti, pasageră în autoturism.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Cercetările se efectuează în continuare, în dosarul penal întocmit în cauză.
În noaptea de 13/14 decembrie 2014, S. Marius, de 28 ani, din comuna Ştefan Vodă, judeţul Călăraşi, a condus un autoturism pe DN 3, în afara municipiului Călăraşi, şi pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă, vizibilitatea fiind scăzută din cauza ceţii, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.
Din accident a rezultat rănirea gravă a lui S. Virgil, de 28 ani, şi rănirea uşoară a lui S. Marius, şi a lui I. Cătălin, de 26 ani.
Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

În după-amiaza de 14 decembrie 2014, C. Gheorghe, de 54 ani, din municipiul Galaţi, a condus o autoutilitară pe DN 31, pe raza localităţii Bogata, şi, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune laterală cu un autoturism condus regulamentar din sens opus de E. Valentin, de 35 ani, din Călăraşi.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto, E. Valentin, şi a lui Z. Ionela, de 21 ani, din Călăraşi, pasageră în autoturism.
Conducătorul auto, C. Gheorghe a prezentat la testarea cu aparatul etilotest o concentraţie alcoolică de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ambilor conducători auto le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal.

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie, pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să circule cu mare atenţie, să adopte o manieră preventivă de condus, să respecte regulile de circulaţie şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum! Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen pentru a reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă!
Alegeţi viaţa! Conduceţi prudent!

Error