BULETIN DE PRESĂ

În dimineaţa de 02 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani, o grupă de jandarmi, cu sprijinul reprezentanţilor unei societăţi de distribuţie a energiei electrice au efectuat, pe raza comunei Curcani, judeţul Călăraşi, pe străzile Rahova şi Independenţa, o acţiune în vederea depistării persoanelor care sunt racordate ilegal la reţeaua electrică.

Oamenii legii au depistat 13 persoane, M. Mihai, de 55 ani, B. Stelian, de 39 ani, L. Ioana, de 46 ani, N. Viorica, de 41 ani, B. Niculae, de 41 ani, Z. Laura, de 24 ani, N. Florica, de 31 ani, C. Mihaela, de 27 ani, P. Ion, de 40 ani, P. Vergiliu, de 44 ani, N. Lucica, de 42 ani, D. Maria, de 45 ani, şi P. Elena, de 26 ani, toate din comuna Curcani, care foloseau instalaţii clandestine în vederea sustragerii de energie electrică.

În cauză s-au întocmit dosare penale, care vor fi soluţionate prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa.

 

Ulmeni – a condus după ce a consumat alcool şi a intrat cu autovehiculul într-un gard

 

În seara de 31 martie a.c., ora 21.40, Secţia 2 Poliţie Rurală Olteniţa a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de M. Marius, de 27 ani, din comuna Ulmeni, cu privire la faptul că o persoană a intrat cu autoturismul în gardul locuinţei sale.

În urma deplasării la faţa locului s-a constatat că R. Vasile, de 45 ani, din comuna Ulmeni, a condus autoturismul marca Dacia 1400, pe raza localităţii, şi,

 

 

pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul autoturismului şi a intrat în gardul ce împrejmuieşte locuinţa lui M. Marius.

Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condusla SpitalulOlteniţa, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

 

Infracţiuni rutiere

 

La data de 01 aprilie a.c., ora 15:30, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Curcani au depistat pe M. Georgian, 24 ani, din comuna Curcani, în timp ce conducea pe D.J. 402 un moped neînregistrat şi fără a poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

 

 

La data de 01 aprilie a.c., ora 14:50, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Vasilaţi au oprit pe strada Gării un moped condus de T. Dumitru, de 30 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere, în cauză fiind întocmit dosar penal OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.