RADIO TV OLTENITA
Social

BULETIN DE PRESĂ – Reținut de polițiști pentru conducere fără permis

 

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fundulea au reținut un bărbat pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

În ziua de 31 iulie a.c., polițiștii au depistat în localitate, un bărbat de 41 de ani, din sat Răzvani, județul Călărași, în timp ce conducea un autovehicul, deși nu poseda permis.

Cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

 

***

Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se poate pedepsi cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

Polițiștii continuă acțiunile în piețe, târguri și oboare

În urma unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din piețe, târguri și oboare, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 27.000 de lei.

La data de 31 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat o acțiune ce a vizat modul de achiziție și comercializare a produselor alimentare destinate consumului populației care erau oferite spre vânzare.

Au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.660 de lei.

Din totalul amenzilor, 6 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 3 la O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 5 pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G. 195/2002.

Totodată, au fost ridicați în vederea confiscării peste 1.200 de lei, reprezentând alimente expuse la vânzare, fără documente legale de proveniență. (carne, legume și fructe)