BULETIN DE PRESĂ-Mitreni – minor de 11 ani, suspectat de furtul unei tablete-Olteniţa – suspecţi de tentativă de furt de combustibil dintr-un autoturism, identificaţi de poliţişti

Suspecţi de furt, identificaţi cu operativitate de poliţişti

 

Mitreni – minor de 11 ani, suspectat de furtul unei tablete

 

Agenţii Postului de Poliţie Mitreni au fost sesizaţi prin plângere, în ziua de 16 iulie a.c., ora 12,00, de N. Georgeta, de 51 ani, din localitate, cu privire la faptul că, în urmă cu două zile, i-a fost sustrasă din locuinţă o tabletă.

Potrivit datelor furnizate rezulta că, profitând de lipsa sa şi a celorlalţi membri ai familiei de la locuinţă, persoane necunoscute au pătruns în imobil pe o fereastră lăsată deschisă, de unde au sustras o tabletă. 

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat cu operativitate suspectul, un minor de 11 ani, din comuna Mitreni, judeţul Călăraşi, copil lipsit de supraveghere, care, după comiterea furtului, a încercat să valorifice obiectul sustras.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracţiunii de furt calificat.

 

Călăraşi – suspect de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt din locuinţe şi dependinţe şi violare de domiciliu, reţinut de poliţişti

 

În ziua de 16 iulie a.c., poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de S. Elvis, de 31 ani, din municipiul Călăraşi, suspectat de violare de domiciliu şi furt calificat.

Una dintre fapte a fost comisă la data de 10 iulie a.c., când suspectul a pătruns, pe o uşă lăsată nesupravegheată, în locuinţa lui R. Sorin, de 37 ani, din municipiul Călăraşi, de unde a sustras două telefoane mobile în valoare totală de 1600 lei, care au fost recuperate.

S. Elvis a fost identificat de poliţişti, recunoscând comiterea faptelor de violare de domiciliu şi furt calificat.

Poliţiştii au reuşit să documenteze şi să probeze în sarcina sa, în total, patru infracţiuni de furt calificat din locuinţe şi dependinţe de pe raza municipiului Călăraşi, în care a pătruns profitând că uşile de acces nu erau asigurate, şi o violare de domiciliu, fapte comise în perioada 10 – 15 iulie a.c..

Prejudiciul constând în bani, un laptop şi două telefoane mobile, a fost recuperat în proporţie de peste 80%, suspectul fiind depus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, urmând ca astăzi să fie prezentat parchetului cu propunerea de arestare preventivă.

Olteniţa – suspecţi de tentativă de furt de combustibil dintr-un autoturism, identificaţi de poliţişti

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din Olteniţa au reuşit identificarea a patru tineri din municipiul Olteniţa, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, suspectaţi de tentativă de furt de carburant.

În ceea ce-i priveşte există suspiciunea că, în noaptea de 02/03 iulie a.c., au pătruns în curtea locuinţei lui D. Constantin, de 28 ani, din Olteniţa, au forţat  buşonul de umplere a rezervorului unui autoturism marca Audi, încercând să sustragă carburant. Aceştia au abandonat la faţa locului un recipient din plastic, un furtun şi un cuţit, reuşind să fugă la acel moment.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat, urmând să fie soluţionat prin parchet.

 

Error