PublicitateSocial

BULETIN DE PRESĂ-Ipj Calarasi

 

politia rutiera 4Bărbaţi, prinşi în flagrant de poliţişti / cei doi încercau să fure dintr-un autoturism
Două persoane din municipiul Călăraşi au fost prinse în flagrant delict de poliţiştii de ordine publică, în timp ce încercau să sustragă bunuri dintr-un autoturism.
În noaptea de 14/15 mai 2015, poliţiştii au surprins pe S. Viorel, de 31 ani, din municipiul Călăraşi, şi A. Marian, de 15 ani, din municipiul Călăraşi, în timp ce încercau să sustragă bunuri dintr-un autoturism parcat pe strada Victoriei, din municipiul Călăraşi.
În cauză, celor două persoane, bănuite de săvârşirea faptei de tentativă la infracţiunea de furt calificat, li s-a întocmit dosar penal.


Bicicletă furată, recuperată cu operativitate de poliţişti
Poliţişti de investigaţii criminale au recuperat, la scurt timp de la săvârşirea faptei, o bicicletă furată, ]n data de 14 mai 2015, din zona Orizont.
În ziua de 14 mai 2015, poliţiştii au fost sesizaţi de G. Sorin, de 44 ani, din Călăraşi, de faptul că, în timp ce se afla în zona Orizont persoane necunoscute i-au sustras bicicleta, care era rezemată de un perete.
În urma verificărilor efectuate a fost identificat I. Mihai, de 27 ani, din municipiul Călăraşi, bănuit de săvârşirea faptei.
Bicicleta a fost recuperată de poliţişti şi restituită persoanei vătămate.
Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Operatorii de transport rutier public de persoane şi mărfuri verificaţi de poliţişti

La data de 12 mai 2015, poliţiştii rutieri au desfăşurat o acţiune de control în trafic a operatorilor de transport rutier public de persoane şi mărfuri pe linia respectării perioadelor de conducere şi odihnă, pentru abaterile săvârşite operatorii economici fiind sancţionaţi contravenţional, valoarea sancţiunilor fiind de 6650 lei.
Exemple:
-pe DN 31, în localitatea Ciocăneşti, poliţiştii au depistat pe P. Valerică, de 40 ani, din comuna Mânăstirea, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un microbuz fără a utiliza cartela tahografică, fapt pentru care operatorul de transport a fost sancţionat contravenţional;
– pe DN 31, în localitatea Chiselet, poliţiştii au oprit pentru control autotractorul, condus de A. Florin, de 39 de ani, din Prahova, pentru neregulile constatate operatorul de transport a fost sancţionat contravenţional pentru depăşirea duratei zilnice maxime de conducere, pentru depăşirea duratei maxime de conducere neîntreruptă şi pentru diminuarea perioadei minime de repaus zilnic redus;
– pe DN 31, în localitatea Chiselet, poliţiştii rutieri au oprit pentru control un autotractor condus de Ţ. Vasile, de 47 de ani, din comuna Gălbinaşi, judeţul Călăraşi, întrucât nu a putut prezenta organelor de control rapoartele imprimate ale aparatului tahograf, operatorul de transport a fost sancţionat contravenţional;
Acţiunile poliţiştilor au caracter de continuitate, fiind prezenţi, zilnic, pe drumurile publice din judeţul Călăraşi.