Social

BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI 9 MAI 2016

 

 

politia 2Bănuiţi de înşelăciune, reţinuţi de poliţiştii/ Judecătoria Lehliu Gară a emis mandate de arestare preventivă

 

Pe numele celor două persoane bănuite că, prin folosirea de calități mincinoase ce le-ar fi permis efectuarea de controale, ar fi determinat mai mulți comercianți să le remită diferite sume de bani, Judecătoria Lehliu Gară a emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Reamintim că  la data de 7 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călărași au depistat, pe raza localității Frăsinet, o femeie şi un bărbat, în vârstă de 28, respectiv 49 de ani, din București, bănuiți că prin folosirea de calităţi mincinoase ar fi înşelat mai mulţi agenţi economici.

În urma controlul autoturismului cu care se deplasau, polițiștii au descoperit în compartimentul motor un pachet de țigări în care se aflau 700 lei, bani despre care există suspiciunea rezonabilă că ar fi fost primiţi cu puţin timp în urmă de la un agent economic.

Urmare a percheziţiilor efectuate poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor mai multe înscrisuri cu valoare probantă în cauză.

Aceștia sunt bănuiți că, în perioada mai – iunie 2016, ar fi înșelat mai mulți comercianți din judeţul Călăraşi cu sume de la 100 la 400 de lei.

Cei în cauză au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi

 

 

Mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, puse în aplicare de poliţişti

 

  • Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, în ziua de 08 iunie 2016, au pus în executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Călăraşi, pe numele unui bărbat de 25 ani,

 

 

 

din comuna Roseţi, judeţul Călăraşi, condamnat la 2 ani 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe.

 

  • În ziua de 08 iunie 2016, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Curtea de Apel Bucureşti pe numele unui bărbat de 49 ani, din comuna Lupşanu, judeţul  Călăraşi condamnat la 10 luni închisoare pentru furt.

 

  • Poliţiştii au pus în executare, la data de 08 iunie 2016, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Sector I Bucureşti, pe numele unui bărbat de 34 ani, din Gălbinaşi, judeţul Călăraşi, condamnat la 2 ani şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

 

Cei trei bărbaţi au fost încarceraţi în Penitenciarul Slobozia.

 

 

Depistat de poliţişti sub influenţa alcoolului

 

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi au prins în seara de 08 iunie 2016, pe D J 207 A, în afara localității Independența, un bărbat de 29 ani, din municipiul Călărași care conducea un autoturism deşi prezenta la testarea cu aparatul etilotest o concentraţie de 0,55 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean Călăraşi unde i-au fost prelevate mostre de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Evenimente rutiere din data de 08 iunie 2016

 

-Un bărbat de 42 ani, din comuna Gălbinaşi, judeţul Călărasi în timp ce conducea un autoturism pe D J 301 a surprins și accidentat ușor doi minori ambii din comuna Gălbinași, care în calitate de pietoni, fără să se asigure, s-au angajat în traversarea drumului prin spatele unui autobuz staționat.

 

 

După producerea accidentului victimele au fost transportate la Spitalul Grigore Alexandrescu București.

În continuare poliţiştii desfăşoară cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

 

-În timp ce conducea un autoturism pe strada Prelungirea Bucureşti din municipiul Călăraşi, un bărbat de 56 din Spania pe fondul nepăstrării distanţei de siguranţă a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de o femeie de 23 ani, din localitate.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a  femeii.

Conducătorii  auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative  şi le-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele bărbatului poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

 

Recomandării adresate conducătorii auto:

 

  • adaptaţi viteza de deplasare condițiilor concrete de drum, păstraţi distanța în mers și să vă angajaţi în efectuarea unor manevre riscante în trafic.
  • evitaţi deplasările noaptea, pe timp ploios, când parbrizul se murdăreşte frecvent la trecerea pe lângă alte autovehicule sau când se circulă în spatele acestora
  • asiguraţi-vă că luminile autovehiculului sunt în stare de funcţionare şi că acestea nu sunt acoperite de praf sau noroi.

Curăţaţi-vă lămpile şi numărul de înmatriculare când plouă sau când carosabilul este umed.