BULETIN DE PRESĂ–IPJ CALARASI

politia rutiera
BULETIN DE PRESĂ
Acţiune pentru reducerea riscului rutier, desfăşurată de poliţişti, la Budeşti

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Budeşti, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi şi jandarmi, au acţionat, la data de 13 martie 2015, pe raza localităţii pentru prevenirea faptelor antisociale şi reducerea riscului rutier.
Pentru neregulile constatate, oamenii legii au aplicat 31 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 25 conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 2 sancţiuni contravenţionale conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 4 sancţiuni contravenţionale prevăzute de alte legi.
Valoarea totală a amenzilor a fost de peste 18.000 lei.
Poliţiştii au constatat în flagrant 3 infracţiuni la regimul circulaţiei (două de conducere cu o alcoolemie peste limita legală şi una de conducere fără permis), pentru care au întocmit dosare penale conducătorilor auto.

Dosar penal întocmit de poliţişti pentru deţinerea şi comercializarea sturionilor

Poliţişti de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi Călăraşi au prins pe doi bărbaţi care vindeau peşte, în parcarea unui bloc, fără a avea documente de provenienţă.
Oamenii legii au identificat pe C. Iordan, de 48 ani, din comuna Alexandru Odobescu, judeţul Călăraşi, şi pe B. Viorel, de 28 ani, din comuna Independenţa, judeţul Călăraşi, în timp ce comercializau peşte, în parcarea unui bloc de pe strada Progresul, din municipiul Călăraşi, fără să deţină documente legale.
Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 38 kg peşte din specia sturion şi crap românesc, în valoare de peste 500 lei, în cauză fiind întocmit dosar penal.
Tractor neînmatriculat, condus de un bărbat fără permis

În ziua de 14 martie 2015, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Ştefan Vodă au depistat pe G. Virgil, de 44 ani, din localitate, în timp ce conducea un tractor neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal.

Fundulea – La volan, sub influenţa alcoolului

În ziua de 13 martie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Fundulea au identificat un conducător auto care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
A. Nicolae, de 28 de ani, din oraşul Fundulea, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii, deşi avea o concentraţie alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Prinsă de poliţişti, în timp ce conducea fără permis/ şi bărbatului, care i-a încredinţat autoturismul, i s-a întocmit dosar penal

Poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Tămădău Mare, au depistat pe o minoră, în timp ce conducea un autovehicul fără a poseda permis de conducere.
La data de 13 martie 2015, poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Tămădău Mare au prins, pe raza localităţii, pe M. Sorina, de 17 ani, din comuna Tămădău Mare, care conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.
Autoturismul i-a fost încredinţat spre conducere de către D. Marian, de 21 ani, din municipiul Bucureşti.
Poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.


Conducător auto, identificat cu operativitate de poliţişti, după ce a părăsit locul accidentului în care a fost implicat

În seara de 14 martie 2015, Poliţia Oraşului Fundulea a fost sesizată cu privire la faptul că, în localitatea Tămădău Mare, s-a produs un accident rutier, soldat cu victime, iar autovehiculul implicat a părăsit locul accidentului.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că M. Ion, de 74 ani, din Săruleşti Gară, care a condus un atelaj hipo nesemnalizat corespunzător, pe DN 3, în localitatea Tămădău Mare, a fost acroşat din spate de un autovehicul, care a părăsit locul accidentului.
Conducătorul atelajului hipo şi un pasager au fost răniţi uşor, fiind transportaţi la un spital din Bucureşti, pentru îngrijiri medicale.
Investigaţiile efectuate de poliţişti au condus la identificarea cu operativitate a autoutilitarei implicate în accident, care a fost urmărită în trafic, fiind oprită, cu sprijinul poliţiştilor din Ialomiţa, în oraşul Căzăneşti, judeţul Ialomiţa.
A fost stabilită identitatea conducătorului auto, B. Costel, de 42 ani, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Slobozia, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au demarat cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Error