BULETIN DE PRESĂ-Ipj Calarasi-8 dec 2018 !

braconaj

Cercetați pentru înșelăciune

Doi bărbați sunt bănuiți că i-ar fi solicitat unei femei, din judeţul Călăraşi, 600 de lei, prin folosirea de calităţi mincinoase. Cei doi au fost reținuți și sunt cercetați pentru înșelăciune.
La data de 07 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani au identificat doi bărbaţi, în vârstă de 22 şi 44 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi tentativă la înșelăciune.
Cei doi dându-se drept angajaţi ai unei firme de energie electrică i-ar fi solicitat unei femei, de 87 de ani, suma de 450 de lei, reprezentând contravaloarea facturii pe care femeia ar fi avut-o de achitat, precum şi suma de 150 de lei, în urma pomisiunii că-i va aduce lemne de foc.
Din verificările efectuate de poliţişti se pare că cei doi ar mai fi încercat, prin aceeaşi metoda, să pagubeasca şi alte două persoane în vârstă, însa plata nu s-a efectuat.
Faţă de cei în cauză s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii unei infracţiunii de înşelăciune şi două infracţiuni de tentativă la înşelăciune, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările sunt continuate de poliţiştii pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Bănuiți de braconaj cinegetic, depistați în flagrant delict

Polițiștii au depistat în flagrant delict trei persoane, în timp ce transportau cu un autoturism, un căprior pe care l-ar fi vânat ilegal. Arma și muniția pe care le aveau asupra lor au fost ridicate, iar vehiculul folosit a fost indisponibilizat.

La data de 7 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.P.J. Călăraşi au depistat, în flagrant delict, trei bărbați, cu vârste între 43 și 48 de ani, din Bucureşti care transportau cu un autoturism un animal vânat.
Din cercetări a reieșit că, cei trei s-ar fi deplasat pe fondul de vânătoare din localitatea Bogdana unde, ar fi vânat un căprior.
În urma verificărilor, a reieșit că cei în cauză nu dețineau nicio autorizație de vânătoare.
Polițiștii au ridicat arma, muniția (72 cartușe de vânătoare şi 3 cartuşe de cauciuc), un pistol de autoapărare cu proiecti de din cauciuc și vânatul, în vederea continuării cercetărilor și au indisponibilizat vehiculul folosit la transport.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic.
Faţă de cei trei s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, aceştia fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară cu propunere de arestare preventivă.
Polițiștii continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Bănuiţi de tentativă la furt calificat, reţinuţi de poliţişti

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Ulmeni au reţinut pentru 24 de ore doi bărbaţi bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat.
În noaptea de 07 decembrie a.c. persoane necunoscute au pătruns în incinta unei societăţi comerciale din comuna Ulmeni fără a sustrage bunuri.
Verificările demarate de îndată de poliţişti au condus la identificarea imediată a doi bărbaţi, de 31, respectiv 37 ani, ambii din localitate, bănuiţi de săvârşirea faptei.
Poliţiştii i-au reţinut pentru 24 de ore şi i-au depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.


Pazinici găsiţi dormind în timpul serviciului

În noaptea 06/07 decembrie a.c., poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Călărași, au desfăşurat o acţiune pe linia linia prevenirii furturilor din societăţi comerciale asigurate cu pază din cadrul societăţilor specializate de pază şi protecţie și pază proprie, precum şi pentru verificarea modului de respectare a Legii 333/2003 privind paza bunurilor și valorilor monetare de către agenții economici din zona de competență.
Poliţiştii au contronat 27 de societăţi comerciale din care 16 asigurate cu pază specializată şi 11 cu pază proprie.
Au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 600 lei.
Poliţiştii au prins 3 paznici care dormeau în timpul serviciului, precum şi 3 care au părăsit fără drept postul de pază incredințat prin consemn


Conducerea autovehiculelor, sub influenţa alcoolului, sancţionată de poliţişti

În noaptea de 07/08 decembrie a.c., poliţiştii au depistat în trafic, pe raza comunei Ileana, un tânăr de 27 ani, din localitate, în timp ce conducea un autovehicul, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorului auto i s-au recoltat mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, cercetările fiind demarate în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Olteniţa- Accident rutier- o persoană rănită uşor

La data de 07 decembrie a.c., un bărbat de 30 de ani, din Olteniţa, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Tineretului, se pare că pe fondul nepăstrării distanţei regulamentare între vehicule, a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de o femeie de 38 ani, din aceeaşi localitate.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a femeii care a fost transportată la Spitalul mun. Olteniţa.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcotest rezultatul fiind negativ şi le-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurăriilor producerii accidentului rutier.


Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 205

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 209

Notice: Undefined variable: content in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 121

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136

Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136