BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI -7 IULIE 2015

politia 3Alegeţi viaţa! Conduceţi prudent, în condiţiile unor temperaturi ridicate!

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, având în vedere şi perioada de temperaturi ridicate pe care o traversăm, poliţiştii recomadă conducătorilor auto să manifeste multă prudenţă în conducerea autovehiculelor, să nu permită ca atenţia să le fie distrasă de la condus!
Nu porniţi la drum dacă sunt obosiţi, pentru a evita riscul de a adormi la volan, şi verificaţi presiunea pneurilor!

Ieri, pe raza judeţului Călăraşi, pe fondul altor preocupări în timpul conducerii, al adormirii la volan sau al neacordării de prioritate, s-au produs 5 accidente rutiere. Din fericire acestea nu s-au soldat cu pierderi de vieţi omeneşti.

Exemple:
– În dimineaţa de 06 iulie 2015, în timp ce conducea un microbuz pe strada Mihail Kogălniceanu, din oraşul Fundulea, care efectua transport regulat de persoane pe ruta Bucureşti-Fundulea-retur, pe fondul altor preocupări în timpul mersului (ridicarea unei sticle de apă de pe podea), conducătorul auto B. Dănuţ, de 29 ani, din comuna Spanţov, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers. Maşina a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un cap de pod.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a opt pasageri, care au primit îngrijiri medicale.
Poliţiştii au demarat în cauză cercetări sub aspectul infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

– În noaptea de 05/06 iulie 2015, un atelaj hipo încărcat cu nutreţ, în care se aflau două persoane s-a răsturnat pe DJ 100, pe raza localităţii Frumuşani.

Un bărbat de 33 ani, care conducea căruţa, a pierdut controlul atelajului, răsturnându-se într-un şanţ. Căruţaşul, rănit uşor, a fost trasportat la spital, pentru a primi îngrijiri medicale, fără a necesita internarea.

– În după-amiaza de 06 iulie 2015, G. Bogdan, de 55 ani, din Bucureşti, a condus un autoturism pe DN 4, în afara comunei Şoldanu, şi, pe fondul oboselii, a adormit la volan, iar la intrarea în curbă, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu alt autovehicul, condus regulamentar de F. Vasile, de 61 ani.
Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală uşoară a celor doi conducători auto.
Ambilor şoferi li s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, poliţiştii demarând cercetările pentru determinarea tuturor cauzelor producerii accidentului.

– În seara de 06 iulie 2015, I. Florin, de 23 ani, din Bucureşti, a condus un autoturism pe DJ 301, în afara localităţii Budeşti, şi, încercând să evite un câine apărut pe partea carosabilă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat în şanţ.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, care a fost testat de poliţişti cu aparatul alcootest, rezultatul fiind negativ.

– În seara de 06 iulie 2015, P. Ionuţ, de 22 ani, din com Chirnogi, a condus o motocicletă pe DJ 411, în comuna Radovanu, şi a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de V. Cătălin, de 27 ani, care nu i-a acordat prioritate de trecere.
Motociclistul, rănit grav (fracturi), a fost transportat la un spital din Capitală.
Ambilor conducători auto li s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările vor fi continuate în cauză sub aspectul infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii recomandă:
Manifestaţi disciplină în trafic, adaptaţi viteza de deplasare în funcţie de starea carosabilului şi de vizibilitate, nu vă angajaţi în efectuarea unor manevre riscante şi acordaţi prioritate tuturor celor în drept!

Error