BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI

3Bunuri, transportate ilegale, confiscate de poliţiştii

În dimineaţa de 10 martie 2015, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi au depistat o autoutilitară, pe DN 3, în afara comunei Cuza Vodă, care circula din direcţia Bucureşti spre municipiul Călăraşi, fiind condusă de R. Mihai, de 18 ani, din Călăraşi.2
Poliţiştii au constatat că acesta transporta flori, fără să poată prezenta documente care să ateste provenienţa mărfii.
Tânărul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cu amendă de 500 lei, fiind confiscată şi valoarea bunurilor transportate.

Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, constatate de poliţişti

În seara de 10 martie 2015, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Vasilaţi au depistat în trafic un autoturism, condus de S. Petrică, de 20 ani, din comuna Vasilaţi, care nu posedă permis de conducere.

În seara de 10 martie 2015, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au identificat, pe raza comunei Spanţov, un autoturism condus de B. Marian, de 38 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.

Faţă de cei doi bărbaţi au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Săruleşti – prins în flagrant de poliţişti, în timp ce sustrăgea panouri de plastic şi componente metalice

În seara de 10 martie 2015, după ora 21:00, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Săruleşti au prins în flagrant pe M. Dragoş, de 33 ani, în timp ce sustrăgea componente metalice şi din plastic de la parapetele despărţitoare ale sensurilor de mers de pe Autostrada Soarelui, la km 47.
Acesta reuşise să demonteze, cu un ciocan, zeci de astfel de componente.
Cercetările au fost demarate în cauză sub aspectul infracţiunii de furt calificat, urmând să fie stabilită valoarea prejudiciului produs.

Municipiul Călăraşi – acţiune preventivă în cadrul campaniei Seatbelt, desfăşurată de poliţiştii rutieri

În după-amiaza de 10 martie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au desfăşurat o acţiune, de strada Prelungirea Bucureşti, pentru verificarea respectării obligaţiei utilizării centurilor de siguranţă.
Activitatea s-a desfăşurat în cadrul campaniei preventive a TISPOL – Seatbelt, aflată în derulare în perioada 09 – 15 martie 2015.
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 49 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 41 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 2 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, fiind sancţionate şi alte 6 nereguli.
Exemplu: Poliţiştii l-au depistat pe I. Ionel, de 41 ani, din comuna Frăsinet, judeţul Călăraşi, care conducea un autoturism pe strada Prelungirea Bucureşti, din municipiul Călăraşi, deşi dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice i-a fost suspendat începând cu data de 05 martie 2015. În cauză a fost întocmit dosar penal.
Foto acţiune rutieră

Error