BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI

IPJ-CalarasiPersoană, bănuită de incendierea de furaje, identificată şi reţinută de poliţişti

Investigaţiile efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale din Călăraşi şi cei de ordine publică din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Grădiştea au condus la identificarea unui bărbat de 56 an, din comuna Independenţa, bănuit de distrugerea prin incendiere de baloturi de lucernă, în valoare de 20.000 lei. Bărbatul a fost reţinut ieri pentru 24 de ore.

În noaptea de 16/17 decembrie 2014, poliţiştii au fost sesizaţi despre producerea unui incendiu în curtea unei persoane din comuna Independenţă, într-un spaţiu folosit ca loc de depozitare a furajelor. În urma cercetările efectuate la faţa locului s-a stabilit cauza probabilă ca fiind folosirea intenţionată a unei surse de aprindere pentru generarea incendiului, fiind distruse aproximativ 2000 de baloturi de lucernă, în valoare de 20.000 lei.
Investigaţiile poliţiştilor au condus la identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei, M. Nicolae, de 56 ani, din localitatea Independenţa.
Bărbatul a fost reţinut, la data de 18 decembrie 2014, pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.
Acesta va fi prezentat astăzi parchetului, cu propunerea de arestare preventivă.

Sohatu – bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat, reţinut de poliţişti
La data de 18 decembrie 2014, poliţiştii au efectuat trei percheziţii domiciliare, pe raza comunei Sohatu, în continuarea cercetărilor desfăşurate sub

aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi pentru identificarea persoanelor bănuite de comiterea de astfel de fapte.
La locuinţa lui F. Nicolae, de 45 ani, din comuna Sohatu, au fost depistate şi ridicate bunuri şi materiale de probă care pot servi la documentarea activităţii infracţionale a acestuia.
Persoana este bănuită că, în noaptea de 8/9 decembrie 2014, a pătruns în locuinţa unui bătrân din comuna Sohatu, de unde a sustras unelte şi produse alimentare.
În sarcina lui F. Costel a fost documentată săvârşirea mai multor fapte similare, fiind reţinut de poliţişti, la data de 18 decembrie 2014, pentru 24 de ore, şi depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

Condamnat pentru evaziune fiscală, depus în penitenciar

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi şi Poliţiei Oraşului Fundulea au pus în aplicare, la data de 18 decembrie 2014, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Constanţa, pe numele unei persoane de 42 ani, din oraşul Fundulea, judeţul Călăraşi.
R. Luciana, a fost condamnată la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, fiind transportată şi depusă în Penitenciarul Poarta Albă, pentru executarea pedepsei.

Error