RADIO TV OLTENITA
Social

BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI !

 

 

Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța participanților la trafic

 

În ziua de 04 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Călărași au acționat la nivelul județului, pentru pentru reducerea riscului rutier şi creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, în intervalul orar 16.00 – 20.00.

Pe timpul activităților desfășurate în teren, pentru neregulile constatate polițiștii rutieri au aplicat 66 de sancțiuni contraventionale, în valoare de peste 22.700 de lei.

Totodată, ca măsură complementară, au fost reținute trei permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

 

 Infracțiuni constatate în trafic de polițiști

 

În ziua de 04 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au depistat un bărbat, de 35 de ani, din comuna Independența, județul Călărași, care a condus un autoturism, deși nu avea acest drept și consumase alcool.

La testarea cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,85 mg/l alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere.

 

La data de 04 februarie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au identificat în municipiul Călărași, un tânăr, în vârstă de 23 de ani, în timp ce conducea un autoturism, deși nu poseda permis de conducere.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis.

 

 

La data de 04 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Călărași, au prins în municipiul Călărași, un bărbat, de 36 de ani, în timp ce conducea un autoturism, deși avea autorizația de circulație expirată.

Polițiștii au întocmit dosar penal.

 

 

Mandat de arestare pus în aplicare de polițiști

 

În ziua de 04 februarie a.c., polițiștii au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă, emis de instanță pe numele unui tânăr, de 21 de ani, din comuna Vâlcelele, județul Călărași, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de violența în familie.

Cel în cauză a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.