BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI -3 IUNIE 2015

politia 3Bănuit de furt din locuinţe, arestat preventiv

La data de 02 iunie 2015, pe numele lui R. Iulian, de 23 ani, din comuna Dorobanţu, judeţul Călăraşi, a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acesta este bănuit că, în cursul lunii mai 2015, profitând de neatenţia proprietarilor unui imobil din satul Boşneagu, ar fi pătruns în casă, de unde ar fi sustras bijuterii, telefoane mobile şi bani, producând un prejudiciu de 6400 lei.
Bărbatul a fost iniţial reţinut de poliţişti, care, ca urmare a investigaţiilor efectuate, au recuperat şi restituit întregul prejudiciu produs.
Persoana bănuită de comiterea furtului a fost depusă în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Poliţiştii recomandă proprietarilor de locuinţe să manifeste mai multă atenţie în asigurarea bunurilor proprii, aflate în imobile, chiar şi atunci când se află acasă! Nu vă lăsaţi surprinşi de îndrăzneala infractorilor! Aceştia pot acţiona chiar şi când în casă sau în curte se află persoane!
Asiguraţi uşile şi ferestrele împotriva efracţiilor, aceeaşi atenţie urmând să fie manifestată şi cu privire la celelalte anexe în care depozitaţi bunuri!

Călăraşi – autoturism, condus de o tânără aflată sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au depistat în trafic, pe Bulevardul Nicolae Titulescu, în noaptea de 01/02 iunie 2015, pe N. Iustina, de 24 ani, din Călăraşi, care conducea un autoturism, deşi se afla sub nfluenţa băuturilor alcoolice.

Tânăra a fost testată de oamneii legii cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Aceasta a fost condusă la Spitalul Judeţean Călăraşi pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.

Olteniţa – la volan, fără a avea dreptul să conducă autovehicule

În seara de 02 iunie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa au identificat în trafic, pe strada Pescarilor, un autoturism condus de S. Costinel, de 47 ani, din municipiul Bucureşti.
Ca urmare a verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatului i-a fost anulat dreptul de a conduce autovehicule, începând cu data de 01 aprilie 2015.
În cauză au fost demarate cerectări sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumruile publice.

Evenimente rutiere uşoare, produse pe raza judeţului

În după-amiaza de 02 iunie 2015, G. Liliana, de 47 ani, din municipiul Călăraşi, a condus un autoturism pe strada Prelungirea Bucureşti, din Călăraşi, şi, la intersecţie cu bulevardul Nicolae Titulescu, ar fi efectuat virajul la stânga, fără a acorda prioritate de trecere altui autoturism, condus de C. Ion, de 24 ani, din Călăraşi care circula din sens opus, intrând în coliziune cu acesta.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a două persoane, pasageri în unul dintre autovehiculele implicate în accident.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
Poliţiştii au demarat cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor accidentului.

În seara de 02 iunie 2015, Poliţia Municipiului Călăraşi a fost sesizată de Spitalul Judeţean Călăraşi cu privire la faptul că un minor de 7 ani a fost adus pentru îngrijiri medicale, fiind victima unui accident rutier.
Poliţiştii au demarat de îndată verificările pentru determinarea împrejurărilor în care s-a produs vătămarea corporală a copilului. Din verificările efectuate s-a că acesta s-r fia angajat în traversarea străzii Prelungirea Sloboziei, prin loc nepermis, şi a fost lovit de un autoturism, al cărui conducător auto a fost identificat în persoana lui D. Gabriel, de 44 ani, din Călăraşi.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

Error