BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI-3 aug 2015

 

politia -arestariCălăraşi – arestat preventiv pentru furt din locuinţă

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au identificat şi reţinut un bărbat de 33 ani, din Călăraşi, bănuit de furt din locuinţă.
Din cercetările efectuate a rezultat că, în noaptea de 23/24 iulie 2015, S. Elvis ar fi pătruns fără drept într-o locuinţă aflată la curte, pe raza municipiului Călăraşi, profitând că fereastra unei camere era deschisă, şi ar fi sustras din interior un telefon mobil, bani şi o geantă cu acte de identitate ale proprietarului casei.
Bărbatul a fost reţinut, iar la data de 02 august 2015, a fost prezentat instanţei de judecată, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Persoana bănuită de comiterea furtului a fost depusă în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie cercetată pentru stabilirea întregii sale actrivităţi infracţionale.

Pentru prevenirea furturilor din imobile, poliţiştii recomandă proprietarilor să asigure corespunzător toate căile de acces în locuinţă, să monteze grilaje metalice la ferestrele camerelor situate la parter sau chiar la primul etaj, să nu permită accesul persoanelor necunoscute, să nu deţină bunuri de valoare în casă şi nici să nu lase impresia că le-ar poseda!

Perişoru – prinşi în flagrant, la furat
Poliţiştii Postului de Poliţie Perioşoru au prins trei bărbaţi din comuna Jegălia, judeţul Călăraşi, care, în noaptea de 30/31 iulie 2015, ar fi cules şi sustras peste 200 kg de ceapă de pe terenul agricol al unei ferme din comuna Perişoru.
Cele trei persoane au fost surprinse de paznicul culturii în timp ce încercau să fugă cu atelajul hipo încărcat cu legume.
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii i-au identificat pe F. Săndel, de 30 ani, pe C. Marian, de 36 ani, şi pe C. Petrică, de 35 ani, toți din comuna Jegălia, care vor fi cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, prejudiciul fiind recuperat.

Moped neînregistrat, condus de un tânăr, fără permis

În seara de 31 iulie 2015, poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Dor Mărunt au depistat pe un tânăr de 15 ani, care nu posedă permis, în timp ce conducea pe DJ 303, pe raza comunei Frăsinet, un moped neînregistrat.
În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Conducere sub influenţa alcoolului, sancţionată de poliţişti

În după-amiaza de 02 august 2015, Poliţia Oraşului Fundulea a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un autoturism a părăsit partea carosabilă, către balta Fundulea 2.
Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii l-au identificat pe G. Aurel, de 21 ani, din oraşul Fundulea, care, în timp se deplasa cu un autoturism pe DJ 402, pe fondul neadaptării vitezei într-un segment de curbă, ar fi pierdut controlul volanului, părăsind partea carosabilă, oprindu-se în malul bălţii.
În urma evenimentului nu au rezultat victime, însă poliţiştii au constatat că şoferul avea o concentraţie alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal.


Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 205

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 209

Notice: Undefined variable: content in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 121

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136

Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136