BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI-28.04.2015

 

politia rutiera 2Acţiune pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic / conducerea cu viteză a autovehiculelor, sancţionată de poliţişti

Serviciul Rutier Călăraşi a desfăşurat, în perioada 24 – 26 aprilie 2015, la nivelul judeţului Călăraşi, o acţiune pentru combaterea încălcării regimului legal de viteză, activitate menită să contribuie la consolidarea climatului de siguranţă rutieră pe drumurile publice.
Scopul acestor activităţi a fost de creştere a gradului de conştientizare a conducătorilor de autovehicule în ceea ce priveşte consecinţele nerespectării regimului legal de viteză.
Poliţiştii au acţionat, pe drumurile publice din judeţ, cu 11 aparate de măsurare a vitezei de deplasare, în urma neregulilor constatate în trafic fiind aplicate 176 de sancţiuni contravenţionale.

Poliţiştii recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte limitele de viteză şi să circule în permanenţă cu viteza adaptată condiţiilor de trafic şi de drum!
În cazul accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive, consecinţele pot fi tragice!

Persoane condamnate la pedepse cu închisoarea, trimise în penitenciare

La data de 27 aprilie 2015, poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Călăraşi şi Poliţiei Oraşului Budeşti au pus în aplicare un mandat de

executare a pedepsei cu închisoarea, emis în aceeaşi zi de Judecătoria Olteniţa, pe numele lui A. Costel, de 24 ani, din Budeşti.
Bărbatul, condamnat la 3 ani de închisoare pentru furt calificat, a fost depus în Penitenciarul Slobozia, pentru executarea pedepsei.

La data de 27 aprilie 2015, poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Călăraşi şi Poliţiei Municipiului Olteniţa au pus în executare o sentinţă penală emisă de Judecătoria Olteniţa pe numele unui minor de 17 ani, din Olteniţa, condamnat la 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Minorul a fost transferat şi depus în Centrul de Reeducare Târgu Ocna.

Error