BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI 27 MAI 2015

 
politia rutieraPlătăreşti – autoturism, condus de o persoană care nu posedă permis, depistat de poliţişti, în trafic

Poliţiştii din Plătăreşti au identificat în trafic, pe DJ 301, în după-amiaza de 26 mai 2015, un autoturism condus de o persoană care nu posedă permis.
Bărbatul de la volan, identificat în persoana lui I. Sorin, de 42 ani, din localitate, nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Curcani – autoutilitară, condusă de un bărbat care nu posedă permis şi care se afla sub influenţa alcoolului, oprită în trafic, de poliţişti

În seara de 26 mai 2015, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani au depistat, pe raza localităţii, o autoutilitară condusă de C. Nicolae, de 37 ani, care nu posedă permis de conducere.
Bărbatul de la volan, care emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a refuzat să fie condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge, fiind cercetat pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Olteniţa – conducerea autovehiculelor de persoane aflate sub influenţa alcoolului, sancţionată de poliţişti

În noaptea de 26/27 mai 2015, poliţişti din Olteniţa au identificat pe bulevardul Mărăşeşti, din localitate, un autoturism condus de G. Costin, din comuna Curcani, judeţul Călăraşi, care emana halenă alcoolică.
Conducătorul auto, testat de poliţişti cu aparatul etilotest, prezenta o concentraţie alcoolică de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Grădiştea – bănuit de furt din locuinţă, reţinut de poliţişti / prejudiciul a fost recuperat

În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Grădiştea, a fost identificat un bărbat de 23 ani, din comuna Dorobanţu, bănuit de furt de bijuterii şi telefoane mobile din locuinţa unui consătean.
La sfârşitul săptămânii trecute, profitând de neatenţia proprietarilor unui imobil din satul Boşneagu, R. Iulian ar fi pătruns în casă, de unde ar fi sustras bijuterii, telefoane mobile şi bani, producând un prejudiciu de 6400 lei.
Bărbatul a fost reţinut pentru 24 ore, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.
Poliţiştii au recuperat întregul prejudiciu şi l-au restituit părţii vătămate.

Pentru prevenirea furturilor din locuinţe, poliţiştii recomandă proprietarilor să manifeste mai multă atenţie în asigurarea bunurilor proprii, aflate în imobile, chiar şi atunci când se află acasă!
Îndrăzneala infractorilor îi poate surprinde! Aceştia pot acţiona chiar şi când în casă sau în curte se află persoane!
Asiguraţi uşile şi ferestrele împotriva efracţiilor, aceeaşi atenţie urmând să fie manifestată şi cu privire la celelalte anexe în care depozitaţi bunuri!

Error