RADIO TV OLTENITA
PublicitateSocial

BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI 22 IULIE 2015

etilotest1Olteniţa – prins de poliţişti în timp ce conducea o maşină, deşi se afla sub influenţa alcoolului

În seara de 21 iulie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa au depistat în trafic, pe strada 22 Decembrie, din localitate, un autoturism condus de C. Vasile, de 28 ani, din comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu.
Conducătorul auto, care emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză au fost demarate cercetări pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Călăraşi – conducător de moped şi pasager, răniţi uşor în urma unui accident rutier

În dimineaţa de 21 iulie 2015, V. Cristian, de 47 ani, din Călăraşi, a condus un autoturism pe strada Prelungirea Bucureşti, şi nu s-ar fi asigurat corespunzător la schimbarea benzii de circulaţie, lovind un moped care circula în aceeaşi direcţie.
În urma impactului a rezultat răniirea uşoară a conducătorului mopedului, B. Marian, de 20 ani, din Călăraşi, şi a pasagerei pe moped.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Poliţiştii au constatat că tânărul care conducea mopedul nu posedă permis de conducere.
Cercetările vor fi continuate pentru stabilirea tuturor cauzelor producerii evenimentului rutier.

Pentru creşterea siguranţei traficului rutier şi salvarea de vieţi omeneşti, prin reducerea riscului de victimizare din accidentele de circulaţie, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi a dispus intensificarea acţiunilor, pe raza municipiului Călăraşi. Astfel, dispozitivul curent, format din poliţişti rutieri şi de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi, a fost suplimentat cu efective de poliţie din cadrul Serviciului Rutier.
Adresăm totodată recomandarea conducătorilor auto de a manifesta mai multă responsabilitate şi de a-i respecta pe ceilalţi participanţi la trafic, în calitatea acestora de şoferi, biciclişti, motociclişti, coducători de mopede sau pietoni, de a acorda prioritate tuturor celor în drept şi de a respecta limitele legale de viteză!
Nu conduceţi autovehicule dacă ai consumat băuturi alcoolice!
Utilizaţi centura de siguranţă! Vă poate salva viaţa!