RADIO TV OLTENITA
Social

BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI -22 FEB 2016 !

 
politia ritiera 3Dragalina – acţiune de combatere a sustragerii de energie electrică

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Dragalina şi reprezentanţi ai societăţii de distribuţie a energiei electrice, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi, au desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, pe raza comunei Dragalina, o acţiune de prevenire şi combatere a furturilor de energie electrică.
În timpul activităţilor efectuate, au fost identificate 5 locuinţe racordate ilegal la reţeaua de energie electrică prin intermediul unor instalaţii clandestine, de ocolire a echipamentelor de măsurare şi înregistrare.
În fiecare caz în parte au fost demarate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi deţinere şi folosire de instalaţii electrice clandestine.

Mandat, pus în executare de poliţişti

La data de 19 februarie 2016, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi şi Secţiei 6 Poliţie Rurală Grădiştea au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, emis în aceeaşi zi pe numele unui bărbat de 45 ani.
Acesta, condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru furt, a fost încarcerat în Penitenciarul Slobozia.

Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, constatate de poliţişti

Prins la volanul unui autoturism, la doar 17 ani şi fiind sub influenţa alcoolului
În noaptea de 20/21 februarie 2016, pe raza municipiului Olteniţa, poliţiştii au depistat pe G. Ionuţ, de 17 ani, din localitate, în timp ce conducea un autovehicul, fără a poseda permis de conducere.
Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La volan, sub influenţa alcoolului
În noaptea de 20/21 februarie 2016, poliţiştii rutieri din Olteniţa au depistat pe bulevardul Mărăşeşti un autoturism condus de B. Vasile, de 48 ani, din comuna Chirnogi, judeţul Călăraşi, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducere auto, fără permis
În noaptea de 20/21 februarie 2016, poliţiştii din Dor Mărunt au depistat, pe raza satului Dragoş Vodă, un autoturism condus de B. Laurenţiu, de 21 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.

Moped, condus de un tânăr, fără permis
În după-amiaza de 21 februarie 2016, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Călăraşi l-au depistat pe B. Costel, de 21 ani, din comuna Modelu, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un moped pe DN 3B, fără a poseda permis de conducere.

În fiecare caz în parte au fost demarate cercetări pentru coniterea de infracţiuni rutiere.

Evenimente rutiere

În după-amiaza de 21 februarie 2016, L. Ştefan, de 20 ani, din comuna Mânăstirea, a condus un autoturism pe DN 31, în comuna Chiselet, şi a accidentat uşor pe T. Valentina, de 30 ani, care s-ar fie deplasat la marginea părţii carosabile.
Conducătorul auto şi pietonul au fost testaţi de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
În cauză se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

În ziua de 20 februarie 2016, V. Traian, de 27 ani, din comuna Curcani, a condus un autoturism pe raza localităţii şi a acroşat uşor un copil de 12 ani, care se deplasa cu bicicleta, la marginea părţii carosabile.
După impact, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind găsit ulterior la domiciliu. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Cercetările se efectuează în continuare pentru determinarea tuturor cauzelor producerii accidentului.
REGULI GENERALE PENTRU SIGURANŢA PIETONILOR, CA PARTICIPANŢI LA TRAFICUL RUTIER :

• Pe cât posibil, pietonii trebuie să evite deplasarea pe partea carosabilă a drumurilor publice, iar atunci când totuşi le folosesc, să o facă, de fiecare dată, cu maximă precauţie, fără să stânjenească ori să împiedice circulaţia celorlalţi participanţi la trafic.
• De fiecare dată când drumurile sunt amenajate cu trotuare, poteci laterale sau în lipsa acestora, cu acostamente practicabile, pietonii sunt obligaţi să le folosească.
• În situaţia când nu este posibil folosirea trotuarelor, a potecilor laterale sau a acostamentelor sau dacă acestea lipsesc, pietonii pot folosi cu maximă precauţie partea carosabilă pentru deplasare, cât mai aproape de marginea acesteia.
• Atunci când sunt nevoiţi să se deplaseze pe partea carosabilă, pietonii trebuie să circule pe partea stângă a drumului, în sensul de mers, afară de cazul când această deplasare este de natură să pericliteze siguranţa, precum şi în alte împrejurări deosebite. Pietonii care circulă pe partea carosabilă a căilor rutiere trebuie, pe cât posibil, să se deplaseze pe un singur şir, mai ales pe timpul nopţii, când vizibilitatea este redusă sau intensitatea traficului este mare.
• În timpul nopţii, pietonii care circulă pe partea carosabilă a drumului public trebuie să poarte pe îmbrăcăminte sau pe alte obiecte, accesorii cu proprietăţi reflectorizante ori să ţină în mână o sursă de lumină albă sau galben-portocalie vizibilă de la distanţă cât mai mare.
• Atunci când doresc să traverseze, pietonii sunt obligaţi să folosească trecerile semnalizate ca atare sau să utilizeze pasajele denivelate amenajate în acest scop, acestea fiind considerate cele mai sigure locuri pentru traversare.
• Pietonii trebuie să se angajeze în traversare carosabilului doar după ce în prealabil s-au asigurat că acesta se poate face în deplină siguranţă
• În condiţii meteorologice deosebite,(noapte, ploaie, ceaţă, ninsoare) când de regulă vizibilitatea este redusă, pietonii trebuie sa manifeste un plus de atenţie şi să se angajeze în traversare numai după ce s-au convins că nu există nici un pericol.