BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI !

 

 

 

 

 

Acţiune a poliţiştilor, pentru siguranţa cetăţenilor

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au confiscat peste 700 de articole pirotehnice de la persoane fizice care nu erau autorizate să efectueze operaţiuni cu astfel de materiale.

În contextul activităţilor desfăşurate pentru siguranţa cetăţenilor, în perioada sărbătorilor de iarnă, poliţiştii verifică şi legalitatea operaţiunilor cu materiale pirotehnice.

La data  de 28 decembrie a.c., poliţiştii au depistat în Călăraşi doi minori din Unirea,  care deţineau în scopul comercializării 460 de articole pirotehnice, fără a fi autorizaţi să efectueze operaţiuni cu astfel de materiale şi  un tânăr de 30 ani, din Borcea care  deţinea 240 articole pirotehnice, categoria F2, fără a fi autorizat de către organele competente pentru efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice.

Poliţiştii au ridicat toate aceste obiecte în vederea confiscării şi au demarat cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunii de efectuarea fără drept a oricărei operaţiuni cu articole pirotehnice.

Acţiunile vor fi efectuate în continuare, poliţiştii recomandând ca operaţiunile cu astfel de obiecte de distracţie să fie realizate doar în limitele cadrului legal, manipularea lor să se facă cu grijă, pentru evitarea producerii de vătămări corporale, a unor incendii sau altor evenimente nedorite!

 

Dosar penal pentru conducere fără permis

 

Poliţiştii au întocmit dosar penal unui tânăr care conducea fără permis.

La  data de 28 decembrie a.c. poliţiştii au depistat un tânăr de 24 ani, din Dragalina, care conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

 

 

 

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

 

Reţinuţi de poliţişti pentru tâlhărie calificată

 

Poliţiştii de investigaţii criminale au reţinut pentru 24 de ore doi tineri bănuiţi de tâlhărie calificată.

În noaptea de 07/08 noiembrie a.c.un bărbat de 86 ani, din Dragos Vodă, a fost deposedat de o sumă de bani, prin violenţă, de către persoane necunoscute.

Cercetările demarate imediat de poliţişti au dus la identificarea a doi tineri, din localitate, bănuiţi de săvârşirea faptei.

La data de 28 decembrie a.c. poliţiştii au reuşit probarea activităţii infracţionale a tinerilor.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţişti, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară cu propunerea de arestare preventivă.

Aceştia au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

 

 

La volan sub influenţa alcoolului/ Poliţiştii au întocmit dosar penal

 

Poliţiştii au întocmit dosar penal unui tânăr din Olteniţa, care aflându-se sub influenţa alcoolului a intrat cu maşina într-un stâlp.

În noaptea de 28/29 decembrie a.c. un tânăr de 18 ani, din Olteniţa, în timp de conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu ar fi pierdut controlul asupra direcției și a intrat în coliziune cu un stâlp din lemn.

Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la Spitalul municipal Olteniţa unde i-au fost prelevate două mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

 

 

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Error