BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI 20 MAI 2015

 
politia 3Mandate, puse în executare de poliţişti

Poliţiştii au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de instanţele de judecată. Persoanele condamnate, dintre care una aflată în urmărire naţională, au fost depuse în penitenciar.
La data de 18 mai 2015, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi şi Postului de Poliţie Dragalina au prins pe V. Adrian, de 36 ani, din comuna Dragalina, urmărit naţional.
Judecătoria Călăraşi l-a condamnat la 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Bărbatul a fost transferat şi depus în Penitenciarul Slobozia.

La data de 19 mai 2015, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi şi Postului de Poliţie Modelu au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Călăraşi pe numele lui V. Ştefan, de 30 ani, din comuna Modelu.
Bărbatul, condamnat la trei luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe, a fost depus în Penitenciarul Slobozia.

Comerţ ilegal, sancţionat de poliţişti

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au depistat doi bărbaţi, care efectuau acte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu a putut fi dovedită.
În după-amiaza de 19 mai 2015, pe strada Varianta Nord, din municipiul Călăraşi, pe D. Maricel, de 32 ani, din comuna Tîmboeşti, judeţul Vrancea, care
transporta cu un autoturism 22 de acumulatori auto, fără a putea face dovada provenienţei acestora.
La scurt timp, pe strada Varianta Nord, a fost depistat şi T. David, de 21 ani, din comuna Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, care oferea spre vânzare diverse unelte, fără a îndeplini condiţiile legale.

Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, fiind confiscate bunurile comercializate ilegal.

Autoturism, condus de o persoană fără permis, urmărit şi oprit în trafic de poliţişti

În noaptea de 19/20 mai 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Fundulea au efectuat semnal regulamentar pentru oprirea unui autoturism care se deplasa pe DN 3, în localitatea Fundulea.
Întrucât conducătorul auto nu a oprit, poliţiştii au pornit în urmărirea maşinii.
După interceptarea sa, poliţiştii au constatat că a fost condusă de I. Valentin, de 28 ani, din municipiul Alexandria, judeţul Teleorman, care nu posedă permis de conducere.
În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei rutiere.

Error