BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI -2 MARTIE 2016

 
politia 1IMG_0214Reţinut de poliţişti pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au reţinut, la data de 29 februarie 2016, un tânăr de 27 ani, din comuna Chiselet, bănuit de comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.
În fapt, în dimineaţa de 25 februarie 2016, D. Sorin a fost prins în timp ce conducea pe DN 31, pe raza comunei Spanţov, un moped neînregistrat şi fără a poseda permis de conducere.
Tânărul prezenta şi o concentraţie alcoolică de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii continuă cercetările în dosarul penal întocmit în cauză.

Alte infracţiuni rutiere, constatate de poliţişti

În seara de 28 februarie 2016, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Dragalina au depistat pe raza satului Constantin Brîncoveanu pe T. Constantin, de 27 ani, care conducea un autoturism, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În după-amiaza de 01 martie 2016, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Gurbăneşti au depistat pe raza satului Preasna un autoturism condus de S. Gabriel, de 41 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.

În ambele cazuri au fost demrate cercetări sub aspectul comiterii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.
Mandat, pus în executare de poliţişti

La data de 01 martie 2016, poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Călăraşi şi Postului de Poliţie Dragalina, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Călăraşi.
Femeia de 25 ani, din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi, condamnată la 5 ani de închisoare pentru trafic de persoane, a fost încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă pentru executarea pedepsei.