BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI- 2 APRILIE 2015

 
politia 1Reţinut de poliţişti, după ce a sustras un autoturism şi un moped, pe care le-a condus, fără a poseda permis

La data de 01 aprilie 2015, poliţiştii din Olteniţa au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de un bărbat de 22 ani, din comuna Luica, judeţul Călăraşi, bănuit de furt calificat şi conducerea unui autovehicul, fără permis de conducere.
În urma cercetărilor efectuate de poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Olteniţa şi Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani, a fost identificat P. Marius, de 22 ani, din comuna Luica, pe care-l bănuiesc de sustragerea, în cursul lunii ianuarie 2015, a unui autoturism, de pe raza municipiului Olteniţa, pe care l-a condus şi abandonat, şi a unui moped din Luica.
Probatoriului administrat a reţinu în sarcina tânărului săvârşirea şi a altei infracţiuni de furt dintr-un autoturism de pe raza municipiului Olteniţa. Poliţiştii au constatat că P. Marius nu posedă nici permis de conducere.
Bărbatul a fost reţinut şi depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentat astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiuni ale poliţiştilor, pentru combaterea braconajului piscicol

La data de 01 aprilie 2015, în timpul activităţilor desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal şi a comerţului ilicit cu produse piscicole, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Săruleşti l-au depistat pe C. Nicolae, de 45 ani, din localitatea Răzvani, judeţul Călăraşi, care vindea peşte dintr-un autoturism, fără a deţine documente legale.
Poliţiştii au indisponibilizat 35 kg de peşte, care a fost predată unei societăţi comerciale în vederea valorificării, în cauză fiind întocmit dosar penal.


În după-amiaza de 01 aprilie 2015, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Tămădău Mare au depistat pe M. Ion, de 42 ani, şi pe N. Constantin, de 16 ani, ambii din localitate, care deţineau fără drept unelte interzise, cu care pescuiau într-un bazin piscicol de pe raza comunei Tămădău Mare.
Uneltele au fost ridicate de poliţişti, pentru continuarea cercetărilor demarate în cauză, conform prevederilor Codului penal şi ale OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Siguranţa participanţilor la trafic, prioritate a poliţiştilor rutieri

În perioada 30 – 31 martie 2015, poliţiştii rutieri au desfăşurat în trafic acţiuni pentru reducerea numărului accidentelor grave produse pe fondul abaterilor comise de biciclişti şi pentru conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere produse de această categorie de participanţi la traficul rutier.
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 255 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 63 bicicliştilor.
Pentru neregulile comise de conducătorii auto, poliţiştii au reţinut şi 12 permise de conducere şi au retras 11 certificate de înmatriculare, fiind constatate şi 4 infracţiuni, pentru care au fost demarate cercetări penale.

Recomandări, adresate de poliţişti bicicliştilor:

– înainte de a schimba directia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic, din faţă şi din spate, că nu se apropie niciun autovehicul;
– circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul;
– nu circulaţi cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice;
– nu vă tineţi de vehicule aflate în mers;
– nu transportaţi pe bicicletă altă persoană;
– pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzator (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare);
– folosiţi bicicleta numai pentru deplasări pe distanţe scurte, evitand astfel să fiţi surprinşi de lăsarea întunericului sau de înrăutăţirea vremii;
– acolo unde există acostamente, poteci laterale sau piste special amenajate, deplasaţi-vă doar pe acestea;
– înainte de a patrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceti viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!

Error