RADIO TV OLTENITA
PublicitateSocial

BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI -19 AUG 2015 !

 

politia 3Ileana – reţinut de poliţişti, pentru distrugere prin incendiere

La data de 18 august 2015, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Tămădău Mare au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a unui bărbat de 60 ani, din comuna Ileana, bănuit de distrugerea prin incendiere a unei locuinţe.
În fapt, la începutul lunii august 2015, pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict cu concubina, bărbatul ar fi incendiat locuinţa comună, care a ars în proporţie de 60%, fiind produs un prejudiciu estimat la 10.000 lei.
Acesta a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentat Judecătoriei Lehliu-Gară, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetat pentru conducerea unui moped neînregistrat, fără a poseda permis de conducere

În seara de 18 august 2015, poliţişti din Olteniţa au depistat, pe strada Luceafărului, din localitate, un moped condus de F. Cristian, de 17 ani, din Olteniţa.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că tânărul nu posedă permis de conducere, iar vehiculul nu este înregistrat sau înmatriculat.
Cercetările au fost demarate sub apectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, constatate de poliţişti

La data de 18 august 2015, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Călăraşi au depistat, pe strada Eroilor, pe T. Victor, de 56 ani, din Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism,deşi i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule, pentru conducere sub influenţa alcoolului.

În ziua de 18 august 2015, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Olteniţa au depistat în trafic, pe raza comunei Şoldanu, un tractor condus de S. Marin, de 64 ani, din oraşul Budeşti, judeţul Călăraşi.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere.

În după-amiaza de 18 august 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Fundulea l-au depistat pe Z. Ioan, de 58 ani, din municipiul Călăraşi, care a condus un autoturism pe DN 3 şi a refuzat testarea cu aparatul alcooltest şi recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate aceste cazuri au fost demarate cercetări în dosarele penale întocmite pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Pentru conştientizarea riscului conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului, poliţiştii recomandă Cedează volanul dacă ai băut!

Efectele consumului de alcool asupra organismului conducătorului auto: scăderea percepţiei (în mod deosebit a celei vizuale, prin reducerea dimensiunilor câmpului vizual) şi a capacităţii de analiză (evaluarea incorectă a distanţelor şi vitezelor de deplasare); instalarea unei stări de euforie şi bravadă, care are drept urmare subestimarea pericolelor şi riscurilor ce apar în trafic; scăderea concentrării şi atenţiei; scăderea reflexelor şi a vitezei de execuţie a mişcărilor; de multe ori, pe un fond de oboseală, se instalează şi o stare de somnolenţă foarte periculoasă.

Merită să rişti?! – Campanie a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, de informare a cetăţenilor cu privire la consecinţele conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului şi fără permis