PublicitateSocial

BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI-16 NOIEMBRIE 2015

 
politia 1Acţiune, desfăşurată de poliţişti, pentru consolidarea gradului de siguranţă pentru cetăţenii din mediul rural

Poliţiştii acţionează în scop preventiv, pe raza localităţilor din mediul rural, pentru creşterea siguranţei cetăţenilor, prin preîntâmpinarea producerii de evenimente negative, prin constatarea şi sancţionarea faptelor care contravin normelor de convieţuire socială.
În perioada 14 – 15 noiembrie 2015, poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a criminalităţii economice, investigaţii criminale, cu sprijinul poliţiştilor pentru acţiuni speciale au desfăşurat activităţi punctuale, în zona localităţilor arondate secţiilor de poliţie rurală Călăraşi, Dor Mărunt şi Grădiştea.
Pe timpul acţiunilor au fost verificate 27 de unităţi comerciale şi 16 obiective asigurate cu pază, pentru neregulile constatate fiind aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale. 8 dintre acestea au vizat sanţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice; 5 sancţiuni au fost aplicate conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite; 24 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, fiind aplicate şi 4 sancţiuni prevăzute de alte acte normative.
Valoarea totală a amenzilor a fost de peste 25.000 lei.

Astfel de acţiuni au caracter de continuitate, prioritatea poliţiştilor fiind siguranţa comunităţii, prin reducerea riscului de victimizare din infracţiuni contra patrimoniului, din evenimente rutiere şi asigurarea unui climat corespunzător desfăşurării activităţilor de comerţ.

Urmărit naţional, prins de poliţiştii din Dor Mărunt

În baza datelor obţinute, poliţiştii din Dor Mărunt au prins, la data de 13 noiembrie 2015, pe un bărbat de 52 ani, din comuna Dragoş vodă, judeţul Călăraşi, persoană urmărită naţional pentru sustragere de la executarea pedepsei cu închisoarea.
Ş. Alexandru a fost condamnat, la sfârşitul lunii octombrie a.c., de Judecătoria Medgidia la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.
Bărbatul a fost predat poliţiştilor Serviciului d einvestigaţii Criminale Călăraşi în vederea depunerii în Penitenciarul Slobozia, pentru executarea pedepsei.

Poliţiştii sancţionează abaterile rutiere / persoane cercetate pentru infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

În seara de 14 noiembrie 2015, poliţişti din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Dragalina au depistat pe T. Cosmin, de 20 ani, din comuna Dragalina, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

În după-amiaza de 15 noiembrie 2015, poliţiştii din Fundulea au efectuat semnal pentru oprirea unei motociclete, pe raza comunei Ileana, al cărui conducător auto l-a ignorat, fiind urmărit şi prins în satul Arţari.
Acesta a fost identificat în persoana lui D. Nicuşor, de 41 ani, din comuna Bărcăneşti, judeţul Ialomiţa.
Verificările efectuate au relevat că motocicleta nu este înmatriculată, iar conducătorul auto nu posedă permis de conducere corespunzător şi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat să-i fie prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au demarat cercetările pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

În seara de 15 noiembrie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au depistat pe A. Valentin, de 25 ani, din Călăraşi, care conducea o motocicletă pe strada Independenţei, fără a poseda permis de conducere.
Poliţiştii au constatat că vehiculul nu este înmatriculat, iar tânărul care-l conducea prezenta o concentraţie alcoolică de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Călăraşi au depistat, în seara de 15 noiembrie 2015, pe strada Prelungirea Bucureşti, pe V. Gheorghe, de 58 ani, din comuna Cuza Vodă, care conducea un autoturism, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Gălbinaşi au depistat în trafic, pe raza comunei Plătăreşti, în seara de 15 noiembrie 2015, un autoturism la volanul căruia a fost identificat I. Mihai, de 23 ani, din Bucureşti.
Tânărul, care emana halenă alcoolică, a prezentat la testarea cu etilotestul o concentraţie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate situaţiile au fost demarate cercetări pentru săvârşirea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.
Poliţiştii avertizează că inconştienţa celor care urcă la volan desi nu posedă permise de conducere sau după ce au consumat băuturi alcoolice este de netolerat!
Suntem în permanenţă la datorie pentru salvarea de vieţi omeneşti şi vom sancţiona orice încălcare a normelor rutiere pe care o vom constata în trafic!