BULETIN DE PRESA-IPJ CALARASI 16 IUNIE 2016

politia 6Societăţi comerciale verificate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice

 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi au efectuat în ziua de 15 iunie 2016 controale la sediile unor societăţi comerciale care au ca obiect de activitate comerţul cu cereale.

Activitatea desfăşurată de poliţişti a avut ca scop  prevenirea  şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

Au fost verificate 17 societăți comerciale de pe raza județului Călărași, fiind aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 187.000 lei.

La o societate comercială care produce și comercializează, în sistem en- gros și en detail pâine, produse de panificație și patiserie proaspete, în urma analizării și comparării stocurilor de materii prime și produse finite s-au constatat diferențe semnificative de materii prime în minus în gestiunea societății față de evidențele contabile. La produsul făină societatea înregistra un minus în stocul faptic de 346,86 tone.

Poliţiştii efectuează în continuare cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală faţă de reprezentanții societății comerciale.

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reţinut de poliţişti pentru violenţă în familie

 

Poliţiştii Secţiei 2 poliţie Rurală Olteniţa au reţinut pentru 24 de ore un bărbat bănuit de săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie.

În ziua de 15 iunie 2016 poliţiştii au probat activitatea infracţională a unui bărbat de 34 ani, din comuna Chirnogi, judeţul Călăraşi, care în cursul lunii iunie a.c. a agresat-o fizic pe soţia sa.

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

Cel în cauză urmează să fie prezentat astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa cu propunerea de arestare preventivă.

 

 

Dragalina- Prins de poliţiştii fără permis

 

Poliţiştii Postului de Poliţie Dragalina au depistat, în ziua de 15 iunie 2016  pe raza localităţii un tânăr de 18 ani din comună care conducea pe drumurile publice un autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Tânărului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

 

Prins de poliţişti în timp ce tracta două remorci neînmatriculate

 

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au identificat pe raza comunei Mânăstirea, judeţul Călăraşi un bărbat 33 ani, din localitate care tracta cu un tractor două remorci neînmatriculate.

Pe numele bărbatului poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat.

Error