BULETIN DE PRESĂ-IPJ Calarasi !

 

 

 

politia 2Sancţiuni în valoare de 10.000 lei aplicate de poliţişti

 

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au sancţionat contravenţional doi agenţi economici care comercializau ţigări din Ucraina fără a purta banderolele fiscale emise de autorităţile din România.

În ziua de 27 iunie 2016 în cadrul unei acţiuni desfăşurate de poliţişti pe raza comunei Curcani au fost depistaţi doi agenţi economici care comercializau țigări din Ucraina fără a purta banderole fiscale emise de autoritățile din România.

Poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite în valoare de 10.000 lei.

De asemenea, au dispus măsura confiscării a 160 pachete de țigări în cuantum de 1760 lei.

 

 

Prins de poliţişti, în timp ce conducea fără permis

 

Poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Dor Mărunt au prins în seara de 27 iunie 2016 pe DN 3A, pe raza satului Dâlga, un tânăr de 18 ani, din localitate care conducea un autoturism deşi nu poseda de permis de conducere.

În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

 

***

 

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la

 

 

momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

 

 

 

Poliţiştii vor continua acţiunile în trafic, pentru salvarea de vieţi omeneşti, prin identificarea şi tragerea la răspundere a celor care nesocotesc riscurile şi conduc autovehicule fără a fi posesori de permise de conducere sau după ce au consumat alcool!

Error