PublicitateSocial

BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI 14 APRILIE 2015

 

politia rutiera 4Acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la trafic, desfăşurate de poliţişti pe drumurile publice din judeţ

Şofer de autobuz, sancţionat de poliţişti pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi au depistat în trafic, pe DN 3, pe raza comunei Lupşanu, la data de 13 aprilie 2015, un autobuz care efectua transport public de persoane pe ruta Călăraşi – Bucureşti.
A fost identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat de 30 ani, din municipiul Urziceni, judeţul Ialomiţa, care a prezentat, la testarea cu aparatul etilotest, o concentraţie alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pentru siguranţa călătorilor, poliţiştii au solicitat firmei de transport să pună la dispoziţie un alt conducător auto, care să efectueze cursa.
În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului de către persoane care efectuează transport public de persoane.

Conducerea sub influenţa alcoolului şi conducerea de autovehicule de către persoane care nu posedă permis, sancţionate de poliţişti

La data de 11 aprilie 2015, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi au depistat în trafic, pe DJ 307A, în comuna Independenţa, pe R. George, de 21 ani, din satul Potcoava, în timp ce conducea un autoturism, deşi avea o concentraţie alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Pe DJ 307A, în comuna Independenţa, a fost depistat în aceeaşi zi şi V. Andrei, de 30 ani, din municipiul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism B, având o concentraţie alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 11 aprilie 2015, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa, sesizaţi despre producerea unei tamponări, au constatat că bărbatul care conducea un tractor nu posedă permis şi avea o concentraţie alcoolică de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat
V. Vasile, de 47 ani, din comuna Căscioarele, a condus un tractor neînmatriculat, pe strada Primăverii, din localitate, şi a intrat într-un autoturism parcat.
Poliţiştii au constatat că V. Vasile nu posedă permis de conducere şi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat

În seara de 11 aprilie 2015, poliţişti din cadrul Postului de Politie Belciugatele au identificat în trafic, pe DJ 302, un moped neînregistrat, condus de T. Dan, de 22 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.

În ziua de 11 aprilie 2015, poliţiştii au fost sesizaţi despre producerea unei tamponări pe raza comunei Jegalia.
În timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Jegălia, N. Rică, de 44 ani, din localitate, a acroşat o altă maşină parcată în dreptul unui imobil.
Poliţiştii au constatat că şoferul avea o concentraţie alcoolică de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate aceste situaţii, ca şi în altele similare, constatate în timpul acţiunilor desfăşurate de poliţişti în trafic, au fost demarate cercetări pentru săvârşirea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.