BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI

politia arestari

Urmărit internaţional, prins de poliţişti

La data de 08 martie 2016, poliţiştii din Călăraşi au pus în executare un mandat european de arestare, emis de autorităţile judiciare din Spania, pe numele unui tânăr din municipiul Olteniţa, cercetat pentru comiterea infracţiunii de viol.
Poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Călăraşi, Poliţiei Municipiului Olteniţa şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi au prins pe N. Petre, de 16 ani, persoană urmărită la nivel internaţional.
Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Acesta a fost prezentat Curţii de Apel Bucureşti, fiind încarcerat în vederea continuării măsurilor pentru predarea către autoritățile din Spania.

Reţinut de poliţişti pentru tentativă de viol

Poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie rurală Gălbinaşi, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi, au pus în executare, la data de 08 martie 2016, mandatul de aducere emis pe numele unui bărbat din comuna Fundeni, bănuit de tentativă de viol şi lipsire de libertate.
M. Marian, de 50 ani, cercetat pentru faptele comise la sfârşitul anului 2013, s-a sustras în toată această perioadă urmăririi penale, fiind prins şi reţinut pentru 24 de ore.
Acesta va fi prezentat astăzi Judecătoriei Olteniţa cu propunere de arestare preventivă.

Bănuiţi de furt din locuinţă, identificaţi şi reţinuţi de poliţişti

În continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal ca urmare a sesizării unei fapte de furt dintr-o locuinţă din comuna Gălbinaşi, poliţiştii au descins, la data de 08 martie 2016, la domiciliile persoanelor bănuite.
Au fost identificaţi S. Cristian, de 21 ani, şi M. Nicuşor, de 16 ani, ambii din comuna Gălbinaşi, bănuiţi că în cursul lunii februarie 2016 au pătruns fără drept într-un imobil din localitate, de unde ar fi sustras două televizoare şi un computer, bunuri în valoare de 4500 lei.
Persoanele în cauză au fost reţinute de poliţişti, prejudiciul fiind recuperat.

Bărbat, reţinut de poliţişti pentru infracţiuni cu violenţă

La data de 08 martie 2016, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Dor Mărunt au reţinut pe D. Ciprian, de 36 ani, din comuna Nicolae Bălcescu, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
În fapt, în seara de 06 martie 2016, acesta ar fi lovit cu o sticlă în zona capului pe un bărbat care ieşea dintr-o societate comercială de pe raza localităţii Nicolae Bălcescu, provocându-i victimei leziuni pentru care a necesitat îngrijiri medicale.
Agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară cu propunerea de arestare preventivă.

În perioada martie – decembrie 2016, Inspectoratul de Poliţie Judeţean desfăşoară proiectul „Bumerangul violenţei”, pentru prevenirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe în mediul urban şi rural şi informarea populaţiei cu privire la măsurile de autoprotecţie ce trebuie adoptate pentru a nu deveni victimele infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi la consecinţele juridice şi sociale ale acestora.

Acţiuni pentru siguranţa participanţilor la trafic

În perioada 01 – 07 martie 2016, pe drumurile publice de pe raza judeţului Călăraşi, au fost desfăşurate acţiuni pentru verificarea respectării obligaţiilor privind acordarea priorităţii de trecere atât vehiculelor, cât şi pietonilor.
Pe timpul activităţilor efectuate, poliţiştii au constatat şi sancţionat 568 de abateri. Dintre acestea, 7 au constat în neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi 22 în neacordare prioritate pietonilor.
Ca măsuri complementare, au fost reţinute 44 de permise de conducere şi au fost retrase 16 certificate de înmatricuale, fiind constatate 8 infracţiuni, dintre care 6 contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Error