BULETIN DE PRESĂ-Inspectoratul Judetean de Politie -CALARASI

 
TALHARIEMandate de executarea pedepsei cu închisoarea, puse în aplicare de poliţişti

La data de 31 octombrie 2014, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi şi Postului de Poliţie Independenţa au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Călăraşi, pe numele lui B. Mihai, de 36 ani, din comuna Independenţa.
Bărbatul a fost condamnat la 1 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

În dimineaţa de 1 noiembrie 2014, poliţiştii din Gălbinaşi au depistat pe P. Florin, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Olteniţa a emis mandat de executare a pedepsei închisorii. Acesta a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală.

Cei doi bărbaţi au fost transferaţi şi depuşi în Penitenciarul Slobozia, pentru executarea pedepselor.

Acţiune, desfăşurată de poliţişti şi reprezentanţi ITM, pentru combaterea muncii „la negru”

Ca urmare a definitivării verificărilor efectuate cu ocazia unei acţiuni comune, desfăşurate în urmă cu două săptămâni, de poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Călăraşi, Poliţiei Oraşului Fundulea şi inspectorilor Inspectoratului Teritorial de Muncă pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea ilegalităţilor comise în domeniul utilizării forţei de muncă ,,la negru” şi pentru

reducerea incidenţei muncii nedeclarate, a fost întocmit un dosar penal şi au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale.
Valoarea amenzilor a fost de 20.000 lei, pentru primirea la muncă a până la 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, faptă prevăzută şi sancţionată de Codul muncii.
În cazul unei societăţi comerciale din Fundulea, unde au fost identificate 10 persoane care desfăşurau activităţi lucrative, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă, au fost demarate cercetări în cadrul dosarului penal întocmit în cauză.

Lehliu Gară – conducere sub influenţa alcoolului, sancţionată de poliţişti

În dimineaţa de 2 noiembrie 2014, poliţiştii au depistat, pe DN 3, în oraşul Lehliu-Gară, pe B. Mircea, de 47 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză au fost demarate cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Accidente rutiere, produse pe raza judeţului

În seara de 1 noiembrie 2014, G. Valentin, de 28 ani, din comuna Modelu, a condus un autoturism pe DN 3B, în comuna Modelu, şi, pe fondul neatenţiei, a părăsit partea carosabilă, autovehiculul intrând în şanţ şi într-un cap de pod.
În urma accidentului, a rezultat rănirea uşoară a lui P. Marinela, de 18 ani, din comuna Modelu, pasager.
Poliţiştii au constatat că bărbatului, care conducea autoturismul, i-a fost anulat dreptul de a conduce autovehicule. Acesta a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.
Cercetările sunt efectuate în continuare pentru determinarea împrejurărilor producerii accidentului.
În dimineaţa de 2 noiembrie 2014, Poliţia Oraşului Budeşti a fost sesizată prin SNUAU 112 despre producerea unui accident de circulaţie, pe DN 4, între localităţile Budeşti şi Gruiu.
În urma primelor verificări efectuate, a rezultat că N. Florin, de 39 ani, din Budeşti, a condus un autoturism pe DN 4 şi a accidentat grav pe M. Rica, de 39 ani, din Budeşti, care s-a angajat în traversarea drumului public prin spatele unui microbuz oprit.
Victima a fost transportată la un spital din Bucureşti, unde a decedat, în cursul serii.
Conducătorul autoturismului a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză vor fi continuate cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor producerii accidentului.

În seara de 2 noiembrie 2014, M. Vasile, de 62 ani, din localitatea Vărăşti, judeţul Călăraşi, care conducea un vehicul cu tracţiune animală, nesemnalizat, a fost acroşat de un autoturism, condus de I. Maria, de 39 ani, din comuna Spanţov, judeţul Călăraşi.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală uşoară a căruţaşului şi a conducătorului auto.
Poliţiştii au constatat că M. Vasile prezenta o concentraţie alcoolică de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Error