PublicitateSocial

BULETIN DE PRESA-IJP CALARASI -9 IULIE 2015

POLITIA 3Nana – ilfovean, reţinut de poliţiştii din Călăraşi pentru tentativă de tâlhărie şi furt calificat

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa au reţinut, la data de 08 iulie 2015, pe un bărbat din comuna Găneasa, judeţul Ilfov, prins în flagrant, la furat de cabaline.
În noaptea de 07/08 iulie 2015, Secţia 3 Poliţie Rurală Curcani a fost sesizată de un tânăr de 22 ani, din comuna Nana, judeţul Călăraşi, cu privire la faptul că a observat pe stradă trei bărbaţi cu feţele acoperite.
Deplasându-se de îndată la faţa locului, poliţiştii, însoţiţi de jandarmi, au constatat că trei bărbaţi ar fi încercat să sustragă o cabalină din curtea unei locuinţe din comuna Nana. Pentru a opri activitatea infracţională şi prinderea bărbaţilor, după efectuarea somaţiilor legale, jandarmii au efectuat foc de avertisment, în plan vertical, cu armamentul din dotare.
A fost astfel prins şi identificat V. Florin, de 39 ani, din comuna Găneasa, judeţul Ilfov, care, împreună cu alte două persoane, a căror identitate urmează să fie stabilită, ar fi sustras două cabaline de pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi, şi ar fi încercat să o fure şi pe a treia.
Prejudiciul de 4500 lei a fost recuperat în totalitate, prin găsirea şi restituirea către proprietari a celor trei animale.
Poliţiştii au demarat cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de tâlhărie şi furt calificat şi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui V. Florin, care a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Călăraşi, urmând să fie prezentat Judecătoriei Olteniţa, cu propunerea de arestare preventivă.
Investigaţiile vor continua, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, identificarea şi prinderea tuturor persoanelor implicate.
Accidente rutiere

La data de 08 iulie 2015, C. Marian, de 48 ani, din Bucureşti, a condus o autoutilitară , pe raza satului Buciumeni, oraşul Budeşti, şi, în timpul unei manevre de descărcare a pietrişului transportat, a accidentat uşor pe T. Maria, de 74 ani, din localitate, care se afla pe o bancă.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

În seara de 08 iulie 2015, la km feroviar 85+420m, intersecţie cu DN 3A, pe calea ferată din satul Dâlga, N. Vasile, de 63 ani, din localitate, care conducea un atelaj hipo, nu a respectat semnificaţia luminilor roşii şi a semnalului sonor aflat în funcţiune la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu bariere, fiind lovit de trenul de marfă nr. 50964/1, care circula pe ruta Bucureşti-Constanţa.
În urma impactului căruţaşul a fost transportat la spitalul din Lehliu Gară, unde a decedat.
Poliţiştii au demarat cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului.

Moped, condus de un tânăr aflat sub influenţa alcoolului şi care nu posedă permis, identificat în trafic de poliţişti

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi au depistat în trafic, pe bulevardul Republicii, din Călăraşi, în dimineaţa de 08 iulie 2015, un moped condus de V. Florin, de 22 de ani, din comuna Vlad Ţepeş, judeţul Călăraşi.
Tânărul prezenta o concentraţie alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat şi nu posedă permis de conducere.
În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii d einfracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.