BULETIN DE PRESA-IJP CALARASI-12 IUNIE 2015

politia -arestariBULETIN DE PRESĂ

Acţiune de verificare a legalităţii activităţilor de comerţ cu produse agricole

În perioada 09 – 10 iunie 2015, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi au desfăşurat o acţiune pentru protejarea populației împotriva unor practici ilicite şi prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul comercializării produselor agricole, a legumelor şi fructelor.
Poliţiştii au verificat 10 societăţi comerciale şi au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, din care 6 potrivit Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 8 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol şi o sancţiune la OG 28/1999 privind obligaţia de a utiliza aparatele de marcat.
Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 67.400 lei, fiind confiscate bunuri de peste 2.000 lei.

Dor Mărunt – tânără, reţinută de poliţişti, pentru furt de bani dintr-o locuinţă

Poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Dor Mărunt au identificat pe S. Alina, de 21 ani, şi pe F. Cristian, de 17 ani, ambii din localitate, care, în cursul lunii aprilie 2015, ar fi sustras peste 4800 lei din locuinţa unei femei din aceeaşi comună.
La data de 11 iunie 2015, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de S. Alina, pe care au depus-o în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară, cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Budeşti – mandat de arestare preventivă, pus în executare de poliţişti

La data de 11 iunie 2015, poliţiştii din Budeşti au pus în executare mandatul de arestare preventivă, emis în lipsă, de Judecătoria Olteniţa pe numele lui M. Alexandru, de 20 ani, din Budeşti.
Tânărul era urmărit naţional, sustrăgându-se măsurii arestării şi cercetărilor efectuate de poliţişti sub aspectul infracţiunii de furt calificat.
Acesta, împreună cu alţi doi tineri, sunt bănuiţi că, la sfârşitul lunii mai 2015, ar fi pătruns în locuinţa unui bărbat de 27 ani, de unde ar fi sustras 13.000 lei.
M. Alexandru a fost prezentat Judecătoriei Olteniţa, care a confirmat mandatul de arestare preventivă, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

Condamnat pentru tâlhărie, trimis la centru educativ

În ziua de 11 iunie 2015, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi și Poliției Municipiului Călărași au pus în executare sentința penală privind pe B. Mihai, de17 ani, din municipiul Călărași, condamnat la 1 an și 4 luni pentru infracțiunea de tâlhărie.
Tânărul a fost transferat şi depus în Centrul Educativ Târgu Ocna.