BULETIN DE PRESĂ-IJP CALARASI-1 aprilie 2015 !

politia 2Acţiune a poliţiştilor, pentru combaterea activităţilor ilicite de comerţ cu peşte

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au desfăşurat, la data de 31 martie 2015, în intervalul orar 09.00 – 13.00, o acţiune de prevenire şi combatere a comerţului ilicit cu produse piscicole, în zona pieţelor din municipiul Călăraşi, şi a pescuitului ilegal pe braţul Borcea.
Au fost verificate 8 societăţi comerciale, dar şi persoane fizice, fiind constatate şi aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, dintre care 3 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 4 la OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.
Valoare amenzilor contravenţionale aplicate a fost de 900 lei, fiind confiscate bunuri de peste 60 lei.

Alcoolul la volan, sancţionat de poliţişti

În seara de 30 martie 2015, un echipaj de poliţie rutieră a depistat pe DN 21, în afara localităţii Ştefan Vodă, pe T. Andrei, de 38 de ani, din comuna Ştefan Vodă, care conducea un autoturism, deşi avea o concentraţie alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.

Conducerea, fără permis, a autovehiculelor, sancţionată de poliţişti

În după-amiaza de 31 martie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Budeşti a depistat în trafic pe Ţ. Constantin, de 26 ani, din comuna Gălbinaşi, în timp ce conducea pe DJ 412, o autoutilitară, fără a poseda permis de conducere.
În cauză au fost demarate cercetări penale.

Error