BULETIN DE PRESĂ-I P J CALARASI !

 

 politia-locala

 

 

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pus în aplicare de poliţişti

 

În seara de 10 august 2016 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Olteniţa pe numele unui bărbat de 28 ani, din comuna Spanţov, judeţul Călăraşi.

Bărbatul, condamnat la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, conducere fără permis şi fals privind identitatea a fost depus în Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepsei.

 

Călăraşi- Accident rutier- Un biciclist a fost accidentat

 

La data de 10 august 2016 un tânăr de 24 ani, din Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Cuza Vodă, la intersecţia cu Bulevardul Republicii nu a acordat prioritate de trecere unui biciclist care circula regulamentar, intrând în coliziune cu acesta.

Din impact a rezultat vătămarea corporală a biciclistului care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Poliţiştii au întocmit dosar penal efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

***

 

Pentru reducerea riscului de implicare a bicicliştilor în accidente rutiere, poliţiştii le recomandă:

 

  • folosiţi echipament de protecţie, fiţi vizibili, purtaţi veste reflectorizantă, mai ales dacă vă deplasaţi noaptea sau când sunt semnalate precipitaţii sau ceaţă

 

 

  • verificaţi starea tehnică a bicicletei (sistem de frânare şi iluminare, avertizare sonoră)
  • folosiţi pistele dedicate bicicliştilor
  • păstraţi în permanenţă contactul cu tot ce se întâmplă în trafic (nu vorbiţi la telefon şi nu ascultaţi muzică la căşti)
  • semnalaţi din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de mers şi efectuaţi-o când sunteţi siguri că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră
  • nu transportaţi pe bicicletă alte persoane sau bagaje voluminoase care vă pot dezechilibra
  • nu conduceţi bicicleta fiind sub influenţa alcoolului
  • manifestaţi atenţie sporită în intersecţie, oprind pentru a vă asigura şi respectaţi semnificaţia indicatoarelor rutiere!
Error