RADIO TV OLTENITA
Social

BULETIN DE PRESĂ – Condamnat la închisoare depus în penitenciar de polițiști

 

 

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au depus în penitenciar un bărbat condamnat la închisoare.

La data de 26 martie a.c., polițiști au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele unui bărbat, de 31 de ani, din comuna Lupșanu, județul Călărași.

Bărbatul, condamnat de instanță la 1 an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la înșelăciune, a fost depus în penitenciar de polițiști.

 

 

Acțiune pentru verificarea operațiunilor cu substanțe periculoase

 

Polițiștii desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal față de administratorul unei societăți comerciale pentru depozitarea în condiții necorespunzătoare a îngrășămintelor chimice.

La data de 26 martie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Călărași au desfășurat un control pentru verificarea respectării legislației în domeniul operațiunilor cu substanțe periculoase de către agenții economici înregistrați sau autorizați să efectueze operațiuni cu produse de protecția plantelor.

În urma verificărilor efectuate a fost depistată o femeie, de 47 de ani, din județul Călărași, care în calitate de administrator ar fi depozitat în condiții necorespunzătoare 18.000 kg de îngrășăminte chimice.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate.

 

 

   La volan, cu alcool

 

Polițiștii au întocmit dosar penal unui bărbat care ar fi condus un autoturism sub influența alcoolului.

În ziua de 25 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Curcani au depistat un bărbat, de 38 de ani, din comuna Șoldanu, județul Călărași, în timp ce conducea un autovehicul, deși consumase alcool.

La testarea cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,12 mg/l alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

***

Cedează volanul dacă ai băut!

 

Conștientizați efectele consumului de alcool:

scăderea percepției (în mod deosebit a percepției vizuale, prin reducerea dimensiunilor câmpului vizual) și a capacității de analiză (prin evaluarea incorectă a distanțelor și vitezelor de deplasare),

– instalarea unei stări de euforie și bravadă, care are drept urmare subestimarea pericolelor și riscurilor ce apar în trafic;

scăderea reflexelor și a vitezei de execuție a mișcărilor; de multe ori, pe un fond de oboseală, se instalează și o stare de somnolență foarte periculoasă.

 

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se poate pedepsi cu închisoare de la 1 la 5 ani.