RADIO TV OLTENITA
SocialStiri

BULETIN DE PRESĂ-Cercetat de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului -Țigarete de contrabandă, confiscate de polițiștii din Călărași

 

 

 

Polițiștii desfășoară zilnic acțiuni menite să contribuie la consolidarea gradului de siguranță a participanților la trafic.

La data de 02 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe strada Prelungirea București, din municipiul Călărași, o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 33 de ani, din aceeași localitate.

În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,46 mg/l alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele celui în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

NU VĂ URCAŢI LA VOLAN, DACĂ AŢI CONSUMAT BĂUTURI ALCOOLICE!

 

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g./l. alcool pur în sânge (0,40 mg./l. în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reținut fără drept de circulație.

 

 

Țigarete de contrabandă, confiscate de polițiștii din Călărași

 

Polițiștii din Călărași au descoperit un transport ilegal cu 6.000 de țigarete. Întreaga cantitate de țigarete a fost indisponibilizată.

În acest weekend, polițiștii de investigare a criminalității economice, împreună cu cei rutieri au depistat în trafic, pe raza municipiului Călărași, un autoturism cu care se transportau ilegal țigarete.

În urma verificărilor, în vehicul au fost descoperite 6.000 de țigarete, acestea ar fi aparținut unui bărbat de 49 de ani, din comuna Scânteia, județul Ialomița.

Bărbatul ar fi intenționat să le comercializeze, fără a putea face dovada provenienței acestora.

Cercetările sunt continuate în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă, sau sunt destinate săvârșirii acesteia”.

Față de persoana în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.