RADIO TV OLTENITA
Social

BULETIN DE PRESĂ-Bănuit de violență în familie, reținut de polițiști

 

 

 

Bănuit de violență în familie, reținut de polițiști

 

Un bărbat bănuit de violență în familie a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Modelu .

La data de 20 mai a.c., polițiștii au probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Roseți, județul Călărași, care pe fondul unui conflict spontan și al consumului de alcool și-ar fi agresat fizic fratele.

Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Reținut de polițiști pentru loviri sau alte violențe

Polițiștii  au reținut un bărbat, din comuna Modelu, județul Călărași, bănuit că ar fi agresat fizic un consătean.

În ziua de 20 mai a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Modelu au probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 31 de ani, care pe fondul unui conflict spontan și-ar fi agresat fizic un vecin.

Cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe, cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

Acesta a fost depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Călărași.

 

 

 

 

Bănuit de furt calificat, identificat și reținut de polițiști

Un tânăr bănuit de furt calificat a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii din cadrul din cadrul Poliției Municipiului Oltenița.

La data de 20 mai a.c., polițiștii  au probat activitatea infracțională a unui tânăr în vârstă de 22 de ani, care în perioada ianuarie – mai a.c., ar fi sustras mai multe bunuri din două imobile situate în municipiul Oltenița, acesta cunoscând faptul că proprietarii sunt plecați din țară.

Cel în cauză este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

***

 

Furturile din locuințe pot fi evitate! Manifestați prudență și nu veți deveni victima unei astfel de infracțiuni!

 

 • Nu postați pe rețelele de socializare mesaje din care să reiasă absența dumneavoastră de la domiciliu întrucât acest lucru poate constitui o invitație pentru hoți!
 • Evitați să expuneți în mod excesiv, în interiorul locuinței sau a curții, bunuri sau obiecte de valoare.
 • Încuiați ușa chiar dacă sunteți acasă! Evitați să lăsați geamuri întredeschise!
 • Asigurați-vă locuința cu uși solide, metalice sau confecționate din materiale rezistente care să fie prevăzute cu încuietori sigure.
 • Dacă locuiți la casă sau în apartamente situate la parter, etajul 1 sau la ultimul etaj, este recomandat să protejați ferestrele și balcoanele cu grilaje metalice, solide, ale căror console să fie încastrate în zid, iar spațiile din bare să fie de dimensiuni mici.
 • Dispunerea unui vizor și a unui sistem de iluminat-exterior propriu poate fi benefic pentru siguranța locuinței dumneavoastră.
 • În cazul în care ați pierdut cheile ori constatați că încuietorile sunt blocate prin introducerea de corpuri străine (bețe de chibrit, sârme) procedați de îndată la înlocuirea acestora.
 • Evitați să lăsați cheile de la intrarea în locuință în locuri „tradiționale” (sub ștergătorul de la ușă, într-un ghiveci din apropierea locuinței ori în cutia poștală).
 • Manifestați prudență sporită față de persoanele străine care sună la ușă invocând diverse pretexte (comercianți ambulanți, persoane care solicită să dea un telefon urgent sau cer un pahar cu apă).
 • Atunci când un necunoscut pretinde că reprezintă o instituție prestatoare de servicii (gaze, apă, telefonie, deratizare) solicitați și verificați cu atenție legitimația de serviciu înainte de a-i permite accesul în locuință.
 • Un astfel de document trebuie să fie vizat periodic, să nu aibă modificări sau ștersături, iar liniile ștampilei de pe fotografie să coincidă cu cele ale ștampilei de pe fila pe care este lipită.

Instruiți-vă copiii să evite discuțiile cu persoane necunoscute, îndeosebi cu cei care afirmă că vin din partea dumneavoastră, să refuze orice ofertă a acestora și să păstreze cu grijă cheia de la locuință.