BULETIN DE PRESĂ AL POLITIEI JUDETENE CALARASI

Curcani – persoană suspectă depistată de poliţişti, în timp ce transporta, în vederea comercializării, bunul sustras dintr-o anexă

 

În urmare sesizării efectuate de către C. Gherghina, din Comuna Curcani, privind furtul unui aparat de sudură şi a mai multor cabluri electrice, aflate într-o anexă a locuinţei sale, faptă comisă la data de 04 noiembrie a.c., agenţi din cadrul Secţia 3 Poliţie Rurală Curcani au depistat asupra lui V. Nicolae, de 35 ani, din Comuna Curcani, un aparat de sudură, în timp ce acesta îl transporta, în vederea comercializării.

Din verificările efectuate de poliţişti, bărbatul nu a putut preciza provenienţa bunului, acesta fiind identificat de către partea vătămată, căreia i-a fost predat.

În continuare oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţie prin parchet.

·                         

 

Activităţi pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar desfăşurate de poliţiştii olteniţeni

 

Ieri, 05 noiembrie a.c., agenţii Postului de poliţie Curcani au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar pe raza de competenţă a localităţii Curcani, ocazie cu care în zona adiacentă unităţii de învăţământ din localitate, au fost depistaţi 4 elevi ce absentau de la cursuri.

Minorii au fost conduşi în sala de clasă, după care s-a luat legătura cu directorul şcolii şi părinţii acestora, cei din urmă fiind avertizaţi în scris cu privire la responsabilităţile ce le revin faţă de elevi.

 

·                         

         

 

 

 

În decursul aceleiaşi zile, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa şi Postul de poliţie Chirnogi au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar, pe raza Comunei Chirnogi.

Cu această ocazie au fost identificaţi 11 elevi care absentau de la cursuri, aceştia fiind conduşi în cadrul unităţilor şcolare, pentru reluarea orelor de curs. Totodată, cu privire la comportamentul minorilor, au fost informaţi în scris, părinţii acestora.

În zona adiacentă unităţilor de învăţământ, poliţiştii au acţionat cu aparatul radar, fiind aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2480 lei.

 

·                         

 

Călăraşi – dosar penal întocmit de oamenii legii pentru port ilegal de armă albă

 

În ziua de 05 noiembrie a.c., în jurul orei 11.30, patrula de siguranţă publică formată din agenţi de poliţie din cadrul Biroului Ordine Publică Urban Călăraşi

au depistat în scara unui bloc situat pe strada Bărăganului din Municipiul Călăraşi, pe G. Petre, de 62 ani, din aceeaşi localitate.

Procedându-se la efectuarea controlului corporal sumar al bărbatului, pe cureaua pantalonilor acestuia a fost găsit un cuţit tip briceag, cu lama de 10 cm.

În cauză poliţiştii efectuează cercetări faţă de G. Petre sub aspectul săvârşirii

infracţiunii de port ilegal de cuţit, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată, urmând ca la finalizarea acestora, să se propună soluţie prin parchet.

 

·                         

 

Olteniţa – conducător de moped depistat pe drumurile publice fără permis de conducere

 

În ziua de 05 noiembrie a.c., în jurul orei 10.50, patrula formată din agenţi de poliţie din cadrul Biroului Ordine Publică Urban Olteniţa a oprit pentru control,

pe strada Argeşului, din Municipiul Olteniţa, un moped, condus de N. Vasile, de 58 ani, din Comuna Mânăstirea.

 

 

Din verificările efectuate a rezultat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, urmând a se propune soluţie prin parchet.

 

·                         

 

Evenimente rutiere produse pe raza judeţului

 

În ziua de 05 noiembrie a.c., în jurul orei 15.47, agenţi din cadrul Poliţiei Oraşului Lehliu-Gară au fost sesizaţi prin intermediul S.N.U.A.U. 112 de către B. Florin, cu privire la faptul că pe DN.3, în Oraşul Lehliu Gară, tatăl său, B. Ion a fost lovit de un autovehicul în jurul orei 10.00, suferind vătămări corporale.

Din cercetările efectuate de către oamenii legii, s-a stabilit că B. Ion, de 65 ani, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe D.N.3, din direcţia Răzvani – Lehliu, a fost acroşat de oglinda laterală a unei autoutilitare marca Iveco, al cărei conducător auto, în persoana lui V. Lucian, de 55 ani, din aceeaşi localitate, nu a păstrat o distanţă laterală suficientă faţă de acesta.

B. Ion a fost condus la spitalul din localitate, în vederea acordării de îngrijiri medicale, unde a rămas internat.

La scurt timp după producerea evenimentului rutier, conducătorul autoutilitarei, V. Lucian s-a prezentat la sediul Poliţiei Oraşului Lehliu-Gară pentru a anunţa incidentul.

În continuare, poliţiştii efectuează cercetări faţă de V. Lucian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluţie prin parchet.

 

·                         

 

În ziua de 05 noiembrie a.c., în jurul orei 17.30, D. Ionel, de 43 ani, din Comuna Lupşanu, în timp ce se deplasa cu un atelaj hipo, proprietate personală, pe

o stradă laterală din localitatea Plevna, a căzut din aceasta, suferind vătămări în zona gleznei.

 

 

 

Bărbatul a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluţie prin parchet.

 

·                         

 

Ieri, 05 noiembrie a.c., în jurul orei 16.10, poliţiştii Postului de poliţie Vasilaţi au fost sesizaţi prin intermediul S.N.U.A.U. 112 de V. Marinela, din Comuna Vasilaţi, cu privire la faptul că în zona primăriei din localitate a avut loc un eveniment rutier.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că minorul C. Andrei, de 10 ani, din Comuna Vasilaţi, în timp ce se plimba cu trotineta pe DJ 412, pe fondul neatenţiei, a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu un atelaj hipo, condus de G. Gelu, de 33 ani, din aceeaşi localitate.

În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a minorului care a fost transportat la un spital din Municipiul Bucureşti pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând a se propune soluţie prin parchet.

·                         

 

În ziua de 05 noiembrie a.c., ora 18.09, în timp ce conducea autoturismul marca Opel Astra, pe strada Gheorghe Doja, din Municipiul Olteniţa, S. Vasile, de 18 ani, din aceeaşi localitate, a surprins şi accidentat uşor pe U. Mitişor, de 42 ani, din localitate, care a încercat să traverseze strada prin loc nepermis şi fără să se asigure.

În urma evenimentului rutier, victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale şi fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate şi probe biologice de sânge.

Conducătorul auto a fost de asemenea, testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal, urmând a se propune soluţie prin parchet.

 

Error