BULETIN DE PRESĂ Acţiuni ale poliţiştilor rutieri pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic

 

politia rutiera 4Poliţişti rutieri desfăşoară zilnic, pe toate drumurile publice din judeţ, acţiuni menite să contribuie la creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, neregulile constatate fiind sancţionate potrivit legii.
Astfel, în ultimele trei zile, în timpul activităţilor specifice efectuate, poliţiştii au identificat mai multe persoane care conduceau autovehicule fără să posede permis sau în timp ce se aflau sub influenţa alcoolului, fiind cercetate în cadrul dosarelor penale întocmite, pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Exemple:
– În ziua de 07 mai 2015, agenţi de poliţie din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Gălbinaşi au depistat, pe DJ 301, pe I Dennis, de 41 ani, din Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere şi având o concentraţie alcoolică de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

– Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Fundulea, au depistat, la data de 09 mai 2015, pe raza localităţii, pe C. Constantin, de 61 ani, din Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat
Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
În ambele situaţii au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere.

Bicicliştii – în atenţia poliţiştilor rutieri
În perioada 06- 08 mai 2015, poliţiştii călărăşeni au desfăşurat o acţiune privind combaterea nerespectării regulilor de circulaţie de către biciclişti.
Scopul acţiunii a fost impunerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prin depistarea bicicliştilor care nu respectă regulile de circulaţie.
Poliţiştii au aplicat 341 sancţiuni contravenţionale, 46 de sancţiuni fiind aplicate bicicliştilor. De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere şi retrase 16 certificate de înmatriculare.
Acţiunile poliţiştilor rutieri au caracter de continuitate, aceştia având în vedere toţi participanţii la trafic.

Belciugatele- Accident rutier uşor
La data de 10 mai 2015 C. Elena, de 31 ani, din oraşul Fundulea, în timp ce conducea un autoturism, pe DC 32, nu a adaptat viteza în curbă, a pierdut controlul volanului, răsturnându-se în afara părţii carosabile.
Autoturismului a fost avariat în proporţie de 70%, iar două persoane care se aflau în autoturism au fost rănite uşor.
Conducătoarea auto posedă permis de conducere din anul 2003.
În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Persoane bănuite de braconaj cinegetic, identificate de poliţişti
Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Călăraşi au surprins în flagrant delict doi bărbaţi, în timp ce transportau un porc mistreţ, acestora li s-a întocmit dosar penal.
În fapt, în dimineaţa de 07 mai 2015, poliţiştii au identificat pe un fond cinegetic din judeţul Călăraşi, într-o pădure aflată la marginea fluviului Dunărea,
un porc mistreţ prins într-o capcană. La faţa locului fiind depistaţi de poliţişti doi bărbaţi în momentul în care recuperau din capcană animalul mort.
Bărbaţi, bănuiţi de săvârşirea faptei, au fost identificaţi ca fiind Ţ. Ion, de 63 ani, din comuna Aliman, judeţul Constanţa şi Ţ Florin, de 33 ani, din municipiul Mangalia, judeţul Constanţa.
Cadavrul porcului mistreţ a fost ridicat şi transportat la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Călăraşi, în vederea efectuării necropsiei şi determinarea cauzei morţii.
În cauză a fost întocmit dosar penal, pentru comiterea infracţiunilor de braconaj cinegetic – Vânarea mamiferelor prin utilizarea capcanelor neautorizate.

Error