Social

BULETIN DE PRESĂ

 

 

 

La volan fără permis –dosar penal

 

Un bărbat din Budești este cercetat de polițiști după ce a condus un autovehicul fără a poseda permis.

În noaptea de 22 iunie a.c., polițiștii din Budești au prins un bărbat din Fundeni care conducea un autovehicul pe drumurile publice deși nu poseda permis de conducere.

Polițiștii i-au întocmit dosar penal fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis.

 

 

Reținuți de polițiști pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire

 

Polițiștii din Budești au reținut pentru 24 de ore trei bărbați care ar fi săvârșit infracțiuni contra persoanei.

În ziua de 22 iunie a.c., polițiștii au probat activitatea infracțională a trei bărbați din localitate bănuiți că în luna mai a.c., au tulburat ordinea și liniștea publică agresând fizic mai multe persoane.

Față de aceștia a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind depuși în Centru de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eveniment rutier

 

Polițiștii s-au deplasat în noaptea de 22 iunie a.c., pe DN 3, în afara localității Ileana, județul Călărași, la un accident rutier soldat cu decesul a trei persoane și vătămarea corporală a altor două pasagere în autoturism.

Din cercetările efectuate de îndată de oamenii legii se pare că în accident a fost implicat un autoturism cu cinci persoane, care a intrat în coliziune cu un copac aflat pe marginea drumului.

Conducătorul auto și doi dintre pasageri au decedat, iar alte două persoane au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

 

 

***

 

CONDUCEŢI PRUDENT! VIAŢA ARE PRIORITATE!

 

Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, POLIȚIA ROMÂNĂ recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan.

 

De asemenea, recomandă conducătorilor auto să aibă în vedere următoarele aspecte:

 

-să verifice buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz

 

-să verifice rezervorul cu lichid pentru curăţarea parbrizului

 

-să evite deplasările noaptea, pe timp ploios, când parbrizul se murdăreşte frecvent la trecerea pe lângă alte autovehicule sau când se circulă în spatele acestora

 

 

-să se asigure că luminile autovehiculului sunt în stare de funcţionare şi că acestea nu sunt acoperite de praf sau noroi; lămpile şi numărul de înmatriculare trebuie curăţate frecvent când plouă sau când carosabilul este umed

 

-motocicliştii să aibă la îndemână un accesoriu cu care să şteargă viziera căştii de protecţie şi să folosească echipament cu elemente reflectorizante

 

– să adapteze viteza de deplasare condițiilor concrete de drum, să păstreze distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic

 

DRUM BUN!