BULETIN DE PRESĂ

 

 

politia-ritiera-3Peste 200 kg de tutun confiscate de poliţişti

 

Polițiștii din Călăraşi au confiscat peste 200 kg de tutun transportate fără documente legale cu două autoturisme. Conducătorilor auto li s-a întocmit dosar penal.

La data de 13 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au descoperit două autoturisme cu care se transportau aproximativ 260 de kilograme de tutun.

În momentul controlului conducătorii auto nu deţineau documente de proveniență a  bunurilor și nici autorizație de antrepozitari fiscali.

Pe numele celor doi, în vârstă de 28, şi respectiv 45 ani,  primul din Bucureşti, iar cel de-al doilea din Ilfov s-a întocmit dosar penal pentru deținera în afara antrepozitul fiscal a produselor accizabile și supuse marcării peste limita de 1 kg tutun.

De asemenea, cele peste 200 de kg de tutun au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

 

 

Securitatea cibernetică în atenţia poliţiştilor

 

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, desfăşoară luna aceasta  o campanie de promovare a importanţei securităţii cibernetice în rândul elevilor şi de schimbare a percepţiei asupra ameninţărilor în acest domeniu în viaţa de zi cu zi, atunci când utilizează internetul la şcoală sau în timpul liber.

Pentru prevenirea victimizării minorilor şi a comiterii de infracţiuni de către aceştia în mediul on-line se organizează întâlniri cu activităţi preventive în unităţile de învăţământ care privesc siguranţa pe reţelele de socializare, pornografia infantilă şi comerţul electronic.

 

 

Accident rutier / O persoană a decedat

 

În ziua de 13 octombrie a.c., pe DN 21, în afara comunei Ştefan Voda, judeţul Călăraşi, un bărbat de 42 ani, din comuna Perişoru, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule format din autotren şi semiremorcă, se pare că pe fondul neadaptarii vitezei într-o zonă cu restricţii de circulaţie, ca urmare a unor lucrări pe partea carosabilă şi a nepăstrării unei disţante suficiente faţă de vehiculele care circulau în faţa sa, a intrat în impact faţă – spate cu un autoturism la volanul căruia de afla o femeie de 47 ani, din Călăraşi, care la rândul său a fost proiectat în autoturismul din faţa sa, în care se afla un bărbat de 31 ani, din Ilfov.

Ambele autoturisme erau oprite în zona de presemnalizare a lucrării de către piloţii de circulatie care efectuau lucrări de întreţinere la partea carosabilă.

Din accident a rezultat decesul femeii de 47 de ani care conducea primul autoturism.

Conducătorii celor două vehicule au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii au întocmit dosar penal desfăşurând cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

 

***

 

ATENŢIE, VITEZA UCIDE!

 

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo şi de trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

 

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!


Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 205

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 209

Notice: Undefined variable: content in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 121

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136

Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136