Social

BULETIN DE PRESĂ

politia 2Dâmboviţean, reţinut de poliţiştii din Lehliu-Gară pentru înşelăciune

În continuarea cercetărilor efectuate de poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Lehliu Gară privind comiterea unei infracţiuni de înşelăciune, la cumpărarea unui bun de pe un site de anunţuri gratuite, a fost identificat un bărbat din oraşul Titu, judeţul Dâmboviţa, bănuit de comiterea faptei.
În fapt, la sfârşitul lunii ianuarie 2016, o femeie din localitatea Lehliu a sesizat poliţiştilor că a fost înşelată cu suma de 1000 euro, bani pe care i-a depus într-un cont, ca avans la cumpărarea unei rulote. Anunţul privind vânzarea bunului a fost vizualizat pe un site de anunţuri gratuite.
Investigaţiile efectuate de poliţişti au condus la identificarea lui P. Florin, de 20 ani, din oraşul Titu, judeţul Dâmboviţa, faţă de care au dispus, la data de 09 martie 2016, măsurii reţinerii.
Persoana bănuită de înşelăciune va fi prezentată astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară cu propunerea de arestare preventivă.

Bănuiţi de furt calificat, reţinuţi de poliţiştii din Tămădău Mare

Poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Tămădău Mare au documentat activitatea infracţională a trei persoane bănuite de furt din locuinţe şi au dispus măsura reţinerii faţă de acestea.
La data de 09 martie 2016, poliţiştii au reţinut pe M. Constantin, de 36 ani, pe M. Niculae, de 23 ani, şi pe M. Vasile, de 20 ani, toţi din comuna Tămădău Mare, bănuiţi de furt de bunuri electrocasnice dintr-o locuinţă, obiecte în valoare de

aproximativ 8.000 lei, şi de furt de cabluri de cupru dintr-o anexă a unui imobil de pe raza comunei tămădău Mare.
Cei trei bărbaţi au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

Acţiune a poliţiştilor pentru verificarea transporturilor de persoane în regim taxi

La data de 08 martie 2016, poliţiştii rutieri au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Călăraşi pentru verificarea legalităţii activitaţilor de taximetrie.
Au fost controlate 97 de autovehicule, fiind constatate şi sancţionate 31 de nereguli. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 9270 lei.
Poliţiştii au retras un certificat de înmatriculare.

Exemplu:
În dimineaţa de 08 martie 2016, în timpul controlului efectuat în colaborare cu reprezentanții RAR Călărași, a fost depistat N. Nicușor, de 23 ani, din localitatea Bragadiru, care conducea în regim de taxi un autoturism cu defecțiuni la sistemul de iluminare/semnalizare. De asemenea, anvelopele prezentau un grad ridicat de uzură, iar nivelul noxelor depășea limitele legale.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, fiind dispusă şi măsura complementară de retragere a certificatului de înmatriculare.

foto arhiva IPJ Călăraşi