BULETIN DE PRESĂ

 
politiaAcţiuni ale poliţiştilor rutieri pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic

Poliţişti rutieri desfăşoară zilnic, pe toate drumurile publice din judeţ, acţiuni menite să contribuie la creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, neregulile constatate fiind sancţionate potrivit legii.
Astfel, data de 15 decembrie 2015, poliţiştii au identificat mai multe persoane, care conduceau autovehicule, fără să posede permis sau în timp ce se aflau sub influenţa alcoolului, fiind cercetate în cadrul dosarelor penale întocmite, pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Exemple:

– În ziua de 15 decembrie 2015, agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Budeţti au depistat, pe raza comunei Frumuşani, judeţul Călăraşi, pe T. Marinela, de 36 ani, din Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism, având exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendată.

– Poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Dragalina au depistat, pe raza comunei Perişoru, în seara de 15 decembrie 2015, pe T. Gigi, de 31 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere.

– La data de 15 decembrie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa , au prins pe D. Marian, de 48 ani, din comuna Chirnogi, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism cu valabilitatea autorizaţiei de circulaţie provizorie expotată.

– În noaptea de 15/16 decembrie 2015, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi au identificat, pe raza localităţii Sultana, un autoturism condus de D. Ion, de

55 ani, din comuna Mânăstirea, judeţul Călăraşi, care avea o concentraţie alcoolică de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În toate aceste situaţii au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere.