PublicitateSocial

BULETIN DE PRESĂ

 
POLITIA 3Mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, puse în aplicare de poliţişti

Poliţiştii din Frumuşani au pus în aplicare, la data de 04 decembrie 2015, trei mandate de executare a pedepsei cu închisoarea emise în aceeaşi zi de Judecătoria Olteniţa pe numele unor bărbaţi, din comuna Frumuşani.
P. Suraj, de 35 ani, L. Romeo, de 35 ani, şi P. Alexandru, de 50 ani, condamnaţi la pedepse între 1 ani şi 4 luni şi 3 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice au fost depuşi în Penitenciarul Slobozia.

Autoturism căutat de autorităţile din Italia, recuperat de poliţiştii din Călăraşi

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi au identificat în trafic, la data de 04 decembrie 2015, pe raza municipiului Călăraşi, un autoturism proprietatea lui E. Ştefan, din municipiul Constanţa.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat autovehiculul era urmărit de autorităţile din Italia pentru confiscare.
Acesta a fost indisponibilizat de poliţiştii din Călăraşi pentru stabilirea situaţiei sale juridice.

Acţiuni permanente ale poliţiştilor pentru siguranţa participanţilor la trafic

Poliţiştii rutieri au aplicat sancţiuni de peste 15.000 lei pentru semnalizarea necorespunzătoare a lucrărilor efectuate în zona drumului public, pe raza municipiului Călăraşi.
În timpul acţiunilor efectuate pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic, pe raza municipiului Călăraşi, a fost verificat şi modul de semnalizare a lucrărilor la partea carosabilă.
La sfârşitul săptămânii trecute, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Călăraşi au aplicat amenzi în valoare de 15.435 lei societăţilor comerciale care efectuează lucrări în zona drumului public pe raza municipiului Călăraşi.
Pentru abaterile constatate, constând în nerespectarea de către executantul lucrării a obligaţiei de realizare a amenajărilor rutiere aprobate în proiect, pentru a permite circulația în siguranță a participanților la trafic, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale.

Infracţiuni rutiere, constatate de poliţişti

Poliţiştii din Fundulea au identificat în trafic, la data de 04 decembrie 2015, pe S. Mihaela, de 19 ani, din comuna Săruleşti, județul Călărași, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

În seara de 04 decembrie 2015, poliţiştii din Chirnogi au depistat un autoturism condus de M. Marius, de 26 ani, din localitate, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ziua de 05 decembrie 2015, poliţiştii rutieri din Olteniţa au depistat pe B-dul 22 Decembrie un autoturism, condus de D. Victor, de 63 ani, din Bucureşti, căruia îi era suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru consum de băuturi alcoolice.

În noaptea de 05/ 06 decembrie 2015, pe strada Luceafărului, din municipiul Călăraşi, poliţiştii l-au depistat pe S. Tiberiu, de 26 ani, din Călăraşi, care conducea un autoturism, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au demarat cercetări în fiecare caz în parte pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.