PublicitateSocial

BULETIN DE PRESĂ

politia 2Conducător auto, aflat sub influenţa alcoolului, implicat în eveniment rutier fără victime / poliţiştii efectuează cercetări

Poliţiştii Biroului Rutier Călăraşi au identificat, în seara de 22 octombrie 2015,
pe un conducător auto, din comuna Modelu, care, fiind sub influenţa alcoolului, a acroşat un biciclist. Accidentul nu s-a soldat cu victime.
M. Anton, de 48 ani, a condus un autoturism pe strada Prelungirea Bucureşti, din municipiul Călăraşi, şi nu s-ar fi asigurat la efectuarea manevrei de depăşire, acroşând o bicicletă condusă de M. Laurenţiu, de 38 ani, din Călăraşi.
În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, poliţiştii au constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările au fost demarate sub aspectul infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii avertizează: consumul de alcool este incompatibil cu conducerea vehiculelor!
Urmările conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului pot fi regretabile!

Evenimente rutiere

În dimineaţa de 22 octombrie 2015, G. Eugen, de 63 ani, din Călăraşi, a condus o autoutilitară pe strada Ştirbei Vodă şi, la intersecţia cu strada Locomotivei, la efectuarea virajului la stânga, nu a acordat prioritate lui M. Ion, de 57 ani, din Călăraşi, care se deplasa pe bicicletă din sens opus, intrând în coliziune cu acesta.
Din accident a rezultat rănirea gravă (fracturi costale) a biciclistului, care a refuzat internarea în spital.
Poliţiştii i-au testat cu aparatul etilotest pe cei doi bărbaţi, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto, iar al biciclistului de 0,04 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Cercetările au fost demarate pentru determinarea împrejurărilor concrete în care s-a produs accidentul.

Pentru salvarea de vieţi omeneşti, prin reducerea riscului de implicare a bicicliştilor în accidente rutiere, poliţiştii le recomandă:

– folosiţi echipament de protecţie, fiţi vizibili, purtaţi veste reflectorizantă, mai ales dacă vă deplasaţi noaptea sau când sunt semnalate precipitaţii sau ceaţă;
– verificaţi starea tehnică a bicicletei (sistem de frânare şi iluminare, avertizare sonoră);
– folosiţi pistele dedicate bicicliştilor;
– păstraţi în permanenţă contactul cu tot ce se întâmplă în trafic(nu vorbiţi la telefon şi nu ascultaţi muzică la căşti);
– semnalaţi din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de mers şi efectuaţi-o când sunteţi siguri că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră;
– nu transportaţi pe bicicletă alte persoane sau bagaje voluminoase care vă pot dezechilibra;
– nu conduceţi bicicleta fiind sub influenţa alcoolului;
– manifestaţi atenţie sporită în intersecţie, oprind pentru a vă asigura şi respectaţi semnificaţia indicatoarelor rutiere!

În seara de 22 octombrie 2015, M. Daniel, de 17 ani, din comuna Dorobanţu, a condus un moped pe DN 31 şi, pe fondul neadaptării vitezei, în condiţiile unui carosabil umed, a pierdut directia de mers, cazând pe partea carosabilă.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporala a conducătorului mopedului, care nu posedă permis de conducere.
Poliţiştii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.