Social

BULETIN DE PRESĂ-23 feb 2016

politia 3Sohatu – bărbat, reţinut de poliţişti pentru violenţă în familie

Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Gălbinaşi au reţinut un bărbat din comuna Sohatu, bănuit de comiterea de acte de violenţă asupra concubinei sale.
La data de 22 februarie 2016, D. Mircea, de 40 ani, cercetat pentru săvârşirea a trei infracţiuni de lovire sau alte violenţe, fapte comise în perioada 2014 – 2015, asupra concubinei sale şi a fiicei acesteia, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.
Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Condamnat pentru tâlhărie, încarcerat/ mandatul, pus în executare de poliţişti

La data de 22 februarie 2016, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Olteniţa pe numele lui P. Marian, de 25 ani, din municipiul Olteniţa.
Tânărul, condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, a fost depus în penitenciar pentru executarea pedepsei.

Toleranţă 0, manifestată de poliţişti, faţă de conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului

În seara de 22 februarie 2016, poliţişti din cadrul Secției 6 Poliţie Rurală Grădiștea l-au depistat pe D. Stelică, de 59 ani, din comuna Cuza Vodă, în timp ce

conducea un autoturism pe DJ 306, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorului auto i-au fost recoltate monstre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.
Dosare penale pentru conducere fără permis

În seara de 22 februarie 2016, poliţişti din cadrul Secției 4 Poliţie Rurală Dragalina l-au depistat pe B. Mihail, de 45 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped neînregistrat și fără a poseda permis de conducere.

Poliţişti de ordine publică din Olteniţa au depistat în trafic, în seara de 22 februarie 2016, un autoturism condus de I. Mihai, de 19 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.
Poliţiştii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite.

*****

Pentru siguranţa rutieră e necesar să manifestăm responsabilitate şi respect faţă de viaţa şi integritatea corporală a celorlalţi participanţi la trafic.

Alcoolul şi volanul sunt incompatibile! Cedează volanul dacă ai consumat băuturi alcoolice!

De asemenea, în nicio situaţie nu conduce dacă nu eşti posesor de permis! Ignoranţa poate avea urmări tragice!