PublicitateSocial

BULETIN DE PRESĂ

politiaAutovehicul, încărcat cu porumb sustras dintr-o cultură, depistat de poliţişti şi jandarmi

În noaptea de 02/03 septembrie 2015, poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Dor Mărunt şi jandarmi au depistat un autoturism staţionat pe DN 3A, între localităţile Dor Mărunt şi Dâlga, în apropierea unui lan de porumb.porumb 1
În urma cercetării efectuate s-a constatat că în interiorul maşinii se aflau mai mulţi saci cu peste 600 kg de porumb ştiuleţi. Poliţiştii au identificat şi aparţinătorul autovehicululului, în persoana lui C. Ionuţ, de 17 ani, din localitatea Dâlga.
În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul infracţiunii de furt calificat, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptei.

Valea Argovei – prins în timp ce sustrăgea struguri din vie

Poliţiştii Secţiei 7 Dor Mărunt au fost sesizaţi, în seara de 03 septembrie 2015, despre furtul unei cantităţi de struguri dintr-o cultură de viţă-de-vie de pe raza comunei Valea Argovei.

În urma primelor cercetări efectuate şi potrivit declaraţiei proprieatrului culturii, I. Niculae, de 61 ani, din Bucureşti, a rezultat că R. Tudor, de 61 ani, din comuna Valea Argovei, a fost prins în timp ce sustrăgea struguri.
Prorietarul a apreciat că, prin comiterea furtului, i-a fost cauzat un prejudiciu de 1800 lei.
Poliţiştii au demarat cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.
Reţinuţi de poliţişti pentru tulburarea ordinii publice şi ameninţare

La data de 03 septembrie 2015, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Călăraşi au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de doi tineri, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, loviri sau alte violenţe şi ameninţare.
În fapt, în seara de 14 august a.c., M. Marius, de 27 ani, şi M. Costel, de 29 ani, ambii din comuna Dichiseni, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, ar fi provocat o stare conflictuală pe terasa unui bar de pe raza localităţii Satnoieni, în timpul căreia ar fi ameninţat pe ceilalţi clienţi şi ar fi spart mai multe sticle aflate pe mese.
Cei doi tineri au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, urmând să fie prezentaţi astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, cu propunere de arestare preventivă.

Accident produs pe DN 3, soldat că rănirea uşoară a unei persoane

În după-amiaza de 03 septembrie 2015, G. Simona, de 37 ani, din municipiul Călărași, a condus un autoturism pe DN 3, în afara localităţii Cuza Vodă, şi, pe fondul altor preocupări în timpul conducerii, a pierdut controlul autovehiculului, care a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătoarei auto, care posedă permis de conducere şi nu se afla sub influenţa alcoolului.
Cercetările au fost demarate de poliţişti pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii accidentului.
Merită să rişti?! – conducerea fără permis se sancţionează cu închisoarea – constatări ale poliţiştilor pe linie de circulaţie rutieră

 În seara de 02 septembrie 2015, poliţişti din cadrul Secției 5 Poliţie Rurală Gălbinași au depistat în trafic un autoturism condus de E. Marius, de 29 ani, din comuna Gălbinaşi, care nu posedă permis de conducere.
 În aceeaşi seară, poliţiştii din Gălbinaşi l-au idnetificat şi pe N. Viorel, de 21 ani, din localitate, care conducea un autovehicul, deşi nu posedă permis de conducere.
 La data de 03 septembrie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Fundulea au identificat pe D. Cătălin, de 30 ani, din localitate, care conducea o autoutilitară, fără a poseda permis de conducere.
 În noaptea de 03/04 septembrie 2015, poliţiştii din Săruleşti l-au prins pe M. Gavril, de 43 ani, din satul Solacolu, care conducea un autoturism, fără să posede permis de conducere.
În fiecare caz în parte, poliţiştii vor continua cercetările sub aspectul infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În perioada august – septembrie 2015, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi desfăşoară campania „MERITĂ SĂ RIŞTI?!”, pentru informarea cetăţenilor cu privire la consecinţele conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului şi fără permis.