BULETIN DE PRESA-20 OCT 2014 !

ministerul de interneLa data de 19 octombrie 2014, poliţişti din Olteniţa au depistat, pe DN 31, în comuna Ulmeni, un autoturism condus de B. Vasile, de 25 ani, din Olteniţa.

Din verificările efectuate a rezultat că autorizaţia de circulaţie provizorie a autovehiculului era expirată, în cauză fiind demarate cercetări penale.

Chiselet – bănuit de furtul unei sume de bani dintr-o locuinţă, identificat de poliţişti

Investigaţiile efectuate de poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa şi Postului de Poliţie Chiselet au condus la identificarea unui tânăr, bănuit de sustragerea a peste 400 lei din locuinţa unui octogenar din comuna Chiselet.
Poliţiştii au demarat cercetările imediat după ce au fost sesizaţi despre faptul că, în ziua de 17 octombrie 2014, persoane necunoscute au pătruns în casa unui bărbat de 83 ani, din Chiselet, căruia i-au sustras peste 400 lei.
A fost identificat T. Cornel, de 22 ani, din comuna Chiselet, bănuit de comiterea furtului.
Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate, în cauză fiind continuate cercetările, urmând ca, în funcţie de probatoriul administrat în cauză, să fie dispuse măsuri legale.

Călăraşi – acţiune, desfăşurată de poliţişti, pentru consolidarea gradului de siguranţă a elevilor

În data de 17 octombrie 2014, poliţişti de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au desfăşurat o acţiune de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor şi de consolidare a gradului de siguranţă în zona unităţilor de învăţământ.
Oamenii legii au verificat localurile de alimentaţie publică din zonele adiacente şcolilor, unde au depistat 9 elevi care absentau nemotivat de la cursuri.
Elevii au fost conduşi la unităţile de învăţământ, unde au fost prezentaţi conducerii. Aspectele negative vor fi comunicate şi părinţilor acestora.
Poliţiştii au sancţionat contravenţional o persoană, care a pătruns fără drept în incinta unei unităţi de învăţământ.

Evenimente rutiere

În seara de 17 octombrie 2014, V. Ion, de 67 ani, din comuna Ulmeni, judeţul Călăraşi, a condus un autoturism pe DN 31, şi a accidentat pe C. Marin, de 59 ani, din Olteniţa, care a traversat strada prin loc nepermis.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal.

În ziua de 19 octombrie 2014, U. Alexandru, de 20 ani, din Bucureşti, a condus un autoturism pe strada Sloboziei, din municipiul Călăraşi, şi, la intersecţia cu strada Bucureşti, nu a respectat semnificaţia indicatorului Oprire, intrând în coliziune cu un autovehicul condus pe drumul prioritar de D. Mariana, de 35 ani, din Călăraşi.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a celor doi conducători auto şi a altor trei pasageri în cele două autovehicule.
Ambii conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
Cercetările sunt efectuate în continuare sub aspectul infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

În seara de 19 octombrie 2014, Poliţia Oraşului Budeşti a fost sesizată cu privire la faptul că pe DN 4, între localităţile Budeşti şi Gruiu, a avut loc un accident rutier.
Din primele verificări efectuate, s-a constatat că C. Niculae, de 43 ani, din Bucureşti, a condus o motocicletă, la ieşirea din Budeşti, şi nu ar fi păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de un autoturism, condus de B. Robert, de 26 ani, din oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, care a frânat pentru a facilita traversarea DN 4 a unei turme de oi, manevră semnalizată cu o lanternă de îngrijitorul P. Neculai, de 55 ani, din comuna Chirnogi, judeţul Călăraşi. Încercând să evite impactul, motociclistul a acroşat autoturismul şi a lovit îngrijitorul animalelor.

Din accident a rezultat rănirea gravă a lui C. Daniela, de 38 ani, din comuna Bragadiru, judeţul Ilfov, pasageră pe motocicletă, şi a ciobanului.
Ambii conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului.

Transport ilegal de deşeuri de cupru, oprit de poliţişti

În seara de 18 octombrie 2014, poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Tămădău Mare au depistat, pe DJ 303, pe raza comunei Gurbăneşti, un autovehicul, condus de M. Sterea, de 27 ani, din comuna Buzescu, judeţul Teleorman, care transporta o cantitate de deşeuri din cupru.
Conducătorul auto nu a fost în măsură să prezinte poliţiştilor documente care să ateste proveninţa cuprului, astfel că oamenii legii au ridicat deşeurile, în vederea confiscării, bărbatul fiind sancţionat contravenţional.

Error